Backwards compatibility PS5 eindelijk in detail uitgelegd door SONY

Sony heeft via de PlayStation-site meer informatie vrijgegeven over backwards compatibility van de PS 5.

Volgens de ondersteuningspagina kan een “overweldigende hoeveelheid van de 4.000+ PS4 games worden afgespeeld op de PlayStation 5”, en sommige PS4-games zullen zelfs profiteren van de “Game Boost” van de PS5, waardoor PS4-games met een hoger of vloeiender frame rate kunnen worden uitgevoerd!

Echter wijst Sony er wel op dat sommige functionaliteiten die beschikbaar waren op PS4 mogelijk niet beschikbaar zijn bij het spelen op PlayStation 5, en dat sommige games “raar gedrag” kunnen vertonen wanneer ze op de nieuwe spelcomputer worden gespeeld. Wat natuurlijk niet gek is als we kijken naar de PS5 Specs.

Vreemd genoeg waarschuwt Sony gebruikers ook om hun PS4-games op PS5 te testen voordat ze add-ons kopen om er zeker van te zijn dat je “tevreden bent met de speelervaring”. Ten slotte raadt de ondersteuningspagina gebruikers aan om de PlayStation 5 altijd bij te werken met de nieuwste versie van de systeemsoftware.

Backwards compatibility voor bijna alle PS4-titels

Veruit de meeste PS4-games zullen dus beschikbaar worden gesteld voor de PS5, Ideaki Nishino, senior vice-president van platform planning en -beheer van Sony, benadrukte het belang van backwards compatibility en herhaalde de belofte van Sony dat “ongeveer 99 procent van de duizenden PS4-titels, zowel in de catalogus als nieuw uitgegeven, speelbaar zal zijn op PS5.

Meer weten over backwards compatibility voor de PlayStation 5? Of over hoe je PS4 games op de PS5 kan spelen?