Een game opstarten op de PS4 kan soms even duren. Voor je bij FIFA 20 bijvoorbeeld in een online potje FUT zit ben je 4 laadschermen en een slecht humeur verder. SONY is hier zich gelukkig van bewust en wil dit probleem oplossen door bij de PS5 Netflix achterna te gaan.

Zo meldt SONY dat een game uitkiezen op je Playstation 5 net zo gemakkelijk moet gaan als een film uitzoeken op Netflix. En als we SONY zijn systeemarchitect Mike Cerny moeten geloven gaat dit zeer zeker werkelijkheid worden, want in een diepgaande presentatie over alle PS5 specs kwam namelijk naar voren dat de PS5 over een absolute unit van een SSD schijf zal gaan beschikken. Deze SSD schijf is zo modern dat hij momenteel nog niet eens op de markt is voor de PC en zal het grote verschil zijn tussen de PS5 en de hedendaagse spelcomputers.

Deze SSD schijf zal er waarschijnlijk voor zorgen dat we een hele nieuwe era van gamen in zullen gaan. Aangezien je de Playstation 5 nu binnen een paar seconden op kan starten zal de drempel tot gamen nog kleiner worden en kan nog makkelijker, net zoals je bij Netflix, even snel een potje gamen tussen activiteiten door. Een van de pitches die Sony aan ontwikkelaars heeft gegeven, is ‘het spelen van een PS5-game zou net zo eenvoudig moeten zijn als Netflix’. Ze willen spelers het gevoel geven dat ze het spel onmiddellijk kunnen laden en dat gamers precies weten hoeveel tijd een bepaalde activiteit in beslag zal nemen’