Nieuw PS5 ontwerp- en DualShock 5 controller-videoconcept uitgebracht nadat de PlayStation 5-ontwikkelaarskit-afbeeldingen zijn uitgebracht!

Vorige week brak het opnieuw verschijnen van de ontwikkelingskit van de PS5 de krantenkoppen. Met zijn rare grijze auto-batterij esthetische en onderscheidende “V” -vorm, zag het er heel ongewoon uit – en precies zoals voorspeld volgens alle lekken die we tot nu toe hadden gezien. Maar hoewel de ontwikkelkits alle ingewanden van de console bevatten, is het niet noodzakelijkerwijs hoe de PS5 er volgend jaar onder je kerstboom uit zal zien.

Met speculaties over de uiteindelijke look van de PS5, heeft digitale renderer Concept Creator een 360-graden look ontworpen van de volgende generatie PlayStation, evenals de controller, de komende DualShock 5. Bekijk hieronder het ontwerp van de ps5:

Ontwerp van de DualShock 5:

Een van de meest interessante aspecten van het ontwerp van Concept Creator is de DualShock 5. Door het touchpad te verwisselen voor een touchscreen, is de DualShock 5 getoond in de gelekte foto’s met een breder, platter touchpad dan zijn voorganger die de perfecte pasvorm zou kunnen bieden voor een scherm. Liever dan een Nintendo DS op grotere schaal, zou het secundaire scherm kunnen worden gebruikt om in-game informatie te tonen die eerder in een heads-up display werd gebruikt, of detailtaken op de PS5 die worden uitgevoerd.

Wat Concept Creator niet heeft opgenomen, is de Share-knop, wat verrassend is gezien het feit dat door gebruikers gegenereerde inhoud groot is voor de PS5.

ontwerp-dualshock-5-playstation-ps5-controller

Credits Sony: Ontwerp dualshock 4 playstation controller

Het ontwerp van ps 5 volgens Concept Creator:

Concept Creator zegt: “Ik heb geprobeerd een slanker ontwerp te implementeren met behoud van de koeling die dit ontwerp zou hebben voor een krachtigere console.” Misschien is dat de reden waarom de PS5-ontwikkelkit er zo omvangrijk en log uitziet: met zo’n krachtige console, naar verluidt met enorme geheugenbanken op solid-state drives, kan een geavanceerd koelmechanisme nodig zijn om de PS5 next-gen games te laten draaien die test zelfs het brute force-verwerkingsvermogen van de PS5.

Of de console waarschijnlijk zo stil is als een muis of zo lawaaierig als een PS2 in zijn twilight-jaren, het ontwerp ziet er strak en verfijnd uit met behoud van het ruwe, geribbelde uiterlijk van de dev-kit. Verdwenen is de dramatische “V” -vorm, die kiest voor een minder drastische tapering aan de achterkant van de console.

De mening van ps-5.nl:

Het is een opwindend ontwerp, en we zouden blij zijn als de console er zo uitziet. We zullen zeker meer weten zodra de PS5 officieel is aangekondigd, waarvan sommige experts voorspellen dat het volgende maand kan zijn.

Meer weten over de specificaties? Check de Specs pagina!