‘PlayStation 5 begin februari gepresenteerd, launch in oktober’

Sony lijkt niet mee te doen aan alle game-gerelateerde evenementen om de playstation 5 te promoten. (On) logisch gevolg hiervan is dat er allemaal nieuwe informatie lekt over de ps-5. Als we 4chan mogen geloven (let wel dit zijn geruchten!) gaat het om de volgende ps-5 details:

  • PS5 onthult evenement voor 5 februari 2020
  • PS5-releasedatum is oktober 2020
  • PS5-prijs is $ 499 / £ 449, slechts één model
  • PS5-lanceringsgames zijn onder andere: Gran Turismo 7, MLB The Show 21, Demon’s Souls Remastered, Godfall, Legendz (nieuwe IP van Sony Santa Monica Studio)
  • Games geplaagd op PS5 onthullen: Horizon: Zero Dawn vervolg, Marvel’s Spider-Man vervolg, nieuwe sci-fi IP van Naughty Dog, nieuwe IP van SIE Japan, nieuwe IP van London Studio, Final Fantasy XVI, nieuwe Resident Evil
  • PS5-specificaties “bijna op gelijke voet” met Xbox-serie X, lekclaims Serie X is duurder, PS5 krachtiger dan goedkopere Xbox “Lockhart”
  • PS5-slogan is “Het is tijd om te spelen”

Helaas is de bron van 4chan verwijderd (zal het waar zijn?!) maar als we Pushsquare mogen geloven kunnen veel van bovestaande geruchten waar zijn.

Maar zijn de geruchten over de ps-5 waar?

Een deel hiervan klinkt mogelijk – namelijk de datum van de onthulling, de release in oktober en de prijsstelling, maar er zijn delen van het lek die het in twijfel trekken. Het meest voor de hand liggende is dat de poster zegt dat Sony op E3 ​​2020 zal zijn om meer informatie over de PS5 te delen. Dat klopt natuurlijk niet. Sinds dit lek is gemeld, heeft Sony bevestigd dat het niet aanwezig zal zijn op de E3 2020. Sony’s plannen hadden tussen toen en nu kunnen veranderen, maar we betwijfelen het ten zeerste.

Dus hier zijn we: het lek lijkt perfect te zijn met het gedeelte over de PS5-slogan. Zowat de rest lijkt ook redelijk – maar er zijn een paar details die eenvoudigweg niet kloppen. Nogmaals, de poster heeft misschien net veel geluk gehad met hun voorspelde slogan – het is onmogelijk om nu te zeggen.

Het enige dat we kunnen doen is afwachten of Sony een evenement aankondigt voor 5 februari. Als dat echt gebeurt, zou je verwachten dat het bedrijf zijn plannen de komende week of zo zou onthullen.

Wat vind je hiervan? Zou het lek nauwkeurig kunnen zijn? Of op zijn minst gedeeltelijk nauwkeurig?

Playstation 5, PS5, PS5 liggend PS5 Design playstation 5 design voorkantps5-playstation-5-release-datum-nederland-2020-kerst-november