Het PlayStation 5-evenement zal zich richten op games van first-party en externe studio’s, inclusief lanceringstitels.

De volgende PlayStation 5-showcase staat gepland voor woensdag 16 september, zo heeft Sony aangekondigd. Het evenement zal zich concentreren op de aankomende games van de PS5, inclusief een blik op degenen die bij de lancering “en daarna” komen. Als je nog geen beslissing hebt genomen over de aanschaf van de next-gen console, kan dit je kans zijn – en misschien leren we eindelijk de langverwachte prijs van de PlayStation 5 en releasedatum voor PS5.

Er zijn tal van andere vragen die Sony mogelijk moet beantwoorden, waaronder details over achterwaartse compatibiliteit, opstartopstelling, hoeveel de DualSense-controller gaat kosten en meer.

“Voordat PlayStation 5 deze feestdag lanceert, wilden we je nog een kijkje geven naar enkele van de geweldige games die bij de lancering (en daarna!) Naar PS5 komen”, zei Sony op de PlayStation Blog.

Lees verder voor details over hoe je het evenement live kunt bekijken (compleet met een pre- en post-show) wanneer het evenement begint en wat je kunt verwachten.

Woensdag 16 September, 22:00: Bekijk de livestream via Sony op YouTube voor het PlayStation 5 evenement

Sony maakt bekend dat de showcase woensdagavond van 16 September om 22:00 uur Nederlandse tijd wordt gehouden. Wij zijn erbij, jullie ook?

Wat valt er te verwachten van het PS5 evenement?

Kritische informatie over PlayStation 5 – namelijk de prijs en releasedatum – blijft onbekend. Het is mogelijk dat we eindelijk informatie over die zaken kunnen krijgen nu Microsoft specificaties heeft onthuld voor Xbox Series X en Series S. Wat nog belangrijker is, Xbox pre-orders gaan open op 22 september en Sony wil deze informatie misschien vóór die datum bij de consument krijgen.

Het evenement is gericht op games voor de PS5 en bevat updates voor first-party games en games van derden. We weten dat Spider-Man: Miles Morales en Ratchet & Clank: Rift Apart beide naar verwachting zullen verschijnen in de buurt van de lancering van PlayStation 5. Geen van beide heeft een vaste releasedatum.

Andere games, zoals de remake van Demon’s Souls, hebben nog geen release-datum. Er is ook geen officiële datum voor de PS5-versie van Call of Duty: Black Ops Cold War, maar deze komt drie dagen na de consoles van Microsoft uit.

Dat beschikbaar hebben als lanceringstitel voor de PS5 zou zeker een groot probleem zijn. Het zal echter ook een van de eerste introducties zijn van spelers op de nieuwe prijs van € 70 die we zullen zien voor bepaalde games van de volgende generatie – de cross-gen-bundel voor Activision’s shooter kost € 70. Take-Two prijst games op dezelfde manier op dit niveau, terwijl andere bedrijven zoals Ubisoft dit nog niet hebben gedaan.

Zoals hierboven vermeld, heeft Sony misschien geen andere keus dan prijs en release-informatie voor PS5 te delen nu Microsoft heeft onthuld dat de Xbox Series X en Series S op 10 november zullen verschijnen. Hoewel de Series X € 500 zal kosten, kost de minder krachtige Series S € 300. Deze strategie is anders dan die van Sony, waar het enige verschil tussen de PS5- en PS5 Digital-systemen een schijfstation is. Daarom is het onwaarschijnlijk dat er een enorm prijsverschil zal zijn tussen de twee PS5-modellen, maar we zullen het snel weten, evenals hoe agressief Sony wordt met PS5-prijzen.

In gerelateerd nieuws werd onlangs gemeld dat het lanceringsaanbod van PlayStation 5-consoles is verminderd, waardoor waarschijnlijk een heleboel mensen meer verlangen naar pre-orderdetails.

Hou dus zeker de pre-order pagina van Sony en de pre-order PS5 pagina van bol.com in de gaten!