Playstation 5, PS5, PS5 liggend

Dit is hem! In een livestream op YouTube heeft Sony dan eindelijk de Playstation 5 officieel onthult en wij van PS-5.nl zijn op zijn zachts gezegd HYPED! Naast de PS5 werden er ook al een aantal games genoemd die voor de Playstation 5 uitgebracht zullen worden. Meer informatie hierover vind je op onze PS5 Games pagina.

Stream gemist? Kijk hem hier terug:

Twee varianten van de PS5

Opmerkelijk is dat er twee varianten van de nieuwe Playstation uit zullen komen. Ééntje mét (blu-ray) CD speler en eentje zonder. Mocht je dus helemaal over zijn op de digitale aankoop van games, dan kan je voor een (waarschijnlijk) goedkopere versie van de PS5 kopen zonder CD speler gaan. Aangezien de PS5 waarschijnlijk redelijk prijzig gaat worden is dit dus goed nieuws!

Over de prijs gesproken; die is nog niet bekend gemaakt. Deze zal volgens de verwachting in augustus naar buiten worden gebracht. De huidige speculaties zijn dat de nieuwe Playstation zo ongeveer tussen de 400 en 550 euro gaat moeten kosten, wat duur is, maar kijkende naar de Playstation 5 specs zeker niet overpriced.

PS5 Prijs (geruchten)

Zoals gezegd is de prijs nog niet officieel bekend gemaakt, echter zijn is er al wel het één en ander gelekt. Zo heeft Amazon per ongeluk al wat informatie vrij gegeven:

Volgens twitteraar @wario64 gaat de 2 TB versie van de PS5 dus ongeveer €670 euro kosten. Dit is zeker niet goedkoop, echter moeten we wel realiseren dat in eerder nieuws naar buiten kwam dat de (normale versie van de) PS5 over een 825GB SSD zou beschikken, en dit nieuws gaat over de 2TB versie. Als we kijken naar de PS4 zit er ook een groot prijsverschil in de versies met meer opslag. Mocht dit gerucht dus waar zijn betekent het niet dat er niet ook nog gewoon een PS5 uit gaat komen die 100-200 euro goedkoper is.