PS5 Controller – DualSense

DualSense – Zo gaat de controller van de Playstation 5 heten. Dit kondigde Sony begin april aan. Bij deze aankondiging gaf Sony ook prijs hoe de controller er uit gaat zien en werden zelfs al wat specs met ons gedeeld.

Hoe gaat de nieuwe Playstation 5 controller er uit zien?

De DualSense wijkt af van de voorgaande designs. Voorheen hadden alle PlayStation controllers slechts één kleur bij de release, zwart. Tegen alle verwachtingen laat Sony een witte versie van de DualSense zien. Wat naast de kleur van de controlleer opvalt is dat de lightbar nu verplaatst naar de zijkanten waardoor de controller ook wat breder lijkt te zijn. Het heeft wat weg van de wel bekende Xbox controllers.

Wat zijn de specs van de Dualshock 5?

Sony gaat verder dan alleen veranderingen in het design . Sony wil met de DualSense de ervaring van het gamen verbeteren en daarom is de nieuwe controller voorzien van ‘haptic feedback’. Haptische feedback is een vorm van kinesthetische tactiele communicatie, oftewel gevoelsmatig en tastbaar. De DualSense zal dus reageren op wat er in de game gebeurd. Ook de L2 en R2 zijn nu adaptieve triggers waarmee de weerstand dynamisch aangepast kan worden. Sony geeft als voorbeeld aan dat wanneer je een pijl en boog aanspant, je met deze knoppen meer weerstand zal voelen.

Daarnaast is de DualSense voorzien van een ingebouwde microfoon en is de Share knop verdwenen en vervangen voor de Create knop. Hiermee zouden content creators nog meer opties hebben dan al het geval was met de DualShock 4.

DualSense Prijs

Over de prijs van de DualSense is nog weinig bekend. Verwacht wordt dat deze iets duurder gaat worden dan de huidige Dualshock 4 . De geruchten zijn dat de prijs van de Playstation 5 controller ongeveer €65 moet gaan kosten.

ps5-playstation-5-release-datum-nederland-2020-kerst-november-dualsense-controller-ps5-playstation-5
Playstation 5, PS5, PS5 liggend
PS5 Design playstation 5 design voorkant