Presentatie van nieuwe games voor de PlayStation 5

Sony heeft op 8 juni aangekondigd dat het komende PlayStation 5-evenement is verplaatst naar donderdag 11 juni om 22:00 uur. Het evenement was oorspronkelijk gepland voor 4 juni, maar werd uitgesteld na de dood van George Floyd en protesten tegen racisme en politiegeweld over de hele wereld.

Sony is van plan PS5-games te laten zien tijdens het evenement, en het zal “iets meer dan een uur duren”, zei Jim Ryan, CEO van Sony Interactive, in een blogpost waarin het oorspronkelijke evenement werd aangekondigd.

Twitter afbeelding sony kondigt op 11 juni 10 uur savonds donderdag nieuwe playstation 5 games tonen

Krijgen we ook het nieuwe uiterlijk van de PlayStation 5 te zien?

De presentatie, die vooraf is opgenomen, wordt uitgezonden met 1080p en 30 fps. Sony heeft dat gedaan om het gemakkelijker te maken om te produceren terwijl veel van het personeel thuis werkt tijdens de COVID-19-pandemie, volgens een blogpost van Sid Shuman, een senior director voor Sony Interactive’s Content Communications. “De games die je donderdag ziet, zien er nog beter uit als je ze op PS5 met een 4K-tv speelt, zoals je zou verwachten”, schrijft Shuman.

Sony heeft de naam van de console, het logo, de specificaties en de nieuwe DualSense-controller onthuld, en Epic Games toonde een overweldigende PS5-demo als onderdeel van de aankondiging van Unreal Engine 5 in mei.

Sony heeft het ontwerp van de console zelf echter niet onthuld en het is onduidelijk of Sony dat van plan is op donderdag. Ryan zei in de originele evenementenblog dat “na de showcase van volgende week, we nog veel met je zullen delen”, dus het lijkt waarschijnlijk dat er na het evenement van deze week nog wat vragen zullen zijn over de PS5. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot donderdag!