PS5 Controller

Eind 2020 kunnen we dan eindelijk aan de slag met de nieuwe Playstation 5. Waar de grote concurrent Microsoft al het één en ander heeft laten weten over het design van zijn nieuwe controller, blijft het rondom de PS5 stil. Toch weten we al wel het één en ander over de nieuwe Playstation 5 controller.

Hoe gaat de nieuwe Playstation 5 controller er uit zien?

Hoe de controller er exact uit gaan zien is nog niet officieel bekend. Wel zijn er speculaties en zijn er zelfs foto’s uitgelekt. Op de foto zien we eigenlijk weinig verschil met de Dualshock 4. Zo lijkt er op dat de Playstation 5 controller wederom zal beschikken over een touchpad en een geluidssysteem. Er gaan geruchten dat de Dualshock 5 over een touchscreen zal gaan beschikken in plaats van de touchpad van de Dualshock 4. Bevestigen kunnen we dit echter nog niet.

Wat zijn de specs van de Dualshock 5?

Sony is niet helemaal stil gebleven omtrent de Dualshock 5 en heeft het naast de specs van de PS5 zelf ook (zo niet perongeluk) het één en ander over de nieuwe controller naar buiten gebracht. Zo heeft Sony eerder al bekend gemaakt dat de Playstation 5 Controller worden voorzien van haptische (voelbare) feedback en krijgen de controllers triggers met weerstand die zich aanpast aan de game die je speelt. In een bericht op de officiële PlayStation-blog verklaarde Sony Interactive Entertainment President Jim Ryan dat deze nieuwe ‘haptic-feedback technologie’ de traditionele rumble-functie zal vervangen, waardoor via de PlayStation-controller de game ervaring nog beter zal gaan worden. De SIE-president bevestigde ook dat prototype controllers al in handen zijn van ontwikkelaars.

Ook heeft Sony bekend gemaakt dat de Dualshock 5 zal gaan werken op de PS4. Dat blijkt uit een inmiddels verwijderde tabel op de officiële Franse PlayStation-website. In een overzicht wordt compatibiliteit met een ‘DS5’-controller vermeld.

PS5 Controller Prijs

Over de prijs van de DS5 is nog weinig bekend. Verwacht wordt dat deze niet veel meer gaat kosten dan de huidige Dualshock 4 . Echter als de geruchten waar zijn en de Dualshock 5 echt zal gaan beschikken over een LCD touch screen dan verwachten we bij PS-5.nl dat hij toch echt duurder gaat worden.

Houd deze pagina in de gaten voor de laatste updates omtrent de nieuwe controller!