ps-5

PS5 Specs

De PS5 is een van de sterkste spelcomputers van dit moment. Met top off the bill hardware wat zich in deze console bevindt is de game ervaring die de PS5 biedt uniek!

PS5 VR

De PS5 specs op een rijtje:

PS5 

CPU8x Zen 2 Cores at 3.5GHz with SMT (variable frequency)
GPU10.28 TFLOPs, 36 CUs at 2.23GHz (variable frequency)
GPU ARCHITECTURECustom RDNA 2

PS5 VR Controller

De PS5 VR controller is misschien wel hetgeen waar wij bij PS-5.nl het meest enthousiast over zijn. Zoals we in de PS5 Specs pagina al vermeldde over de nieuwe PSVR 2 controller zal deze beschikken over een next-gen tracking controller met een handvat, die kan worden gebruikt in een of twee handen met meerdere controllers.

Het nieuwste patent van Sony (hiernaast weergegeven) toont controllers die ongelooflijk veel lijken op de Valve Index-controllers. Dat patent deelt zowel ontwerpovereenkomsten als functionaliteit met deze VR-controllers van Valve, inclusief individuele vingertracering en een slick ontwerp dat zich om de rug van de handen van de speler wikkelt. Deze nieuwe controllers hebben hetzelfde aantal fysieke knoppen, maar in een heel andere configuratie. In plaats van het traditionele kruispatroon lijkt het nieuwste ontwerp van Sony een meer gebruiksvriendelijke knopopstelling te hebben.

PS5 VR Games

Huidige PSVR-games zijn grafisch eenvoudiger om tegemoet te komen aan de bredere weergaven, hoewel dit kan veranderen met de nieuwe kracht van de PS5Sony zei dat het gratis PS5-upgrades zou toestaan voor bezitters van PS4-games, wat erg belangrijk zou kunnen zijn voor de nieuwe headset als er weinig tot geen VR-games zijn voor de lancering van de PS5. Sony praat ook eerder in VR-experiences dan in VR-games. We verwachten daarom ook dat PS5 VR verder zal gaan dan gamen alleen en een podium zal gaan bieden voor hele interessante en creatieve uitingen.

Laatste nieuws:

Huidige PSVR compatible met de PS5

Een nieuwe PlayStation VR headset zal nog even op zich laten wachten, in de tussentijd heeft Sony de PS5 wel compatibel gemaakt met de bestaande PSVR headset van de PS4. Door een gratis PlayStation Camera Adapter aan te vragen kun je de bestaande PlayStation camera gebruiken in combinatie met de PS5 console, om zo te kunnen genieten van VR games.

PS5 VR bundel

PS5 VR zal waarschijnlijk te koop worden aangeboden in bundels met een headset, games en camera, net zoals nu bij de PS4 het geval is. Wat de prijs zal worden van een PS5 VR bundel is helaas nog niet bekend. Kijkend naar de nieuw prijs voor PS4 VR zal dit waarschijnlijk tussen de 500 en 700 euro gaan kosten.