PS5 Design playstation 5 design voorkant

Playstation 5 toekomstproof

Het zal niet lang duren voordat we eindelijk onze handen op een PlayStation 5 kunnen hebben en het lijkt erop dat de console is ontworpen met een lang leven in gedachten.

Tijdens de CES 2020 heeft Jim Interactive, president en CEO van Sony Interactive Entertainment, bevestigd dat er zes “belangrijke” functies zijn die gamers kunnen verwachten van de langverwachte console.

Deze functies zullen blijkbaar veel meer zijn dan alleen een passerende gimmick, waardoor de PS5 nog een tijdje tegen concurrerende concurrenten kan weren. Inderdaad, Ryan heeft de nieuwe technologie stoutmoedig omschreven als “toekomstbestendig”.

Playstation 5, PS5, PS5 liggend

Hoewel sommige van de meest onderscheidende kenmerken van de PS5 strikt stil worden gehouden, weten we nu een beetje meer over hoe deze console verschilt van zijn voorgangers.

De PS5 bevat een supersnelle SSD, 3D-audio, ultra HD Blu-ray en hardware-gebaseerde ray tracing, evenals een nieuwe DualShock-controller met haptische feedback en adaptieve triggers, aldus een Hypebeast-rapport.

Ryan vertelde CES 2020-deelnemers:

Met die basis zal PlayStation 5 ontwikkelaars inspireren om uitgebreide werelden te creëren met nieuwe gameplay-ervaringen die meeslepender zijn dan ooit tevoren in hoe ze eruit zien, klinken en voelen.

Hij voegde daaraan toe:
Onze belofte aan de 100 miljoen sterke PlayStation-community is om de grootste en beste content te bieden. En om unieke ervaringen te leveren aan gamers met ongekende snelheid.

De komende maanden valt er veel meer over PlayStation 5 te delen en we kijken ernaar uit om meer details te onthullen, waaronder de inhoud die het platform en de toekomst van gaming zal tonen.

Community is het fundament van hoe we ons bedrijf laten groeien en daarom is ons merk zo geliefd. Het is die belofte dat het PlayStation-merk 25 jaar geleden is gebouwd, en we zullen onze missie voortzetten om dat naar spelers over de hele wereld te brengen.

Tot nu toe hebben we nog geen goed idee van hoe de PS5 eruit zal zien. In augustus ontwierp LetsGoDigital echter een reeks productaanbieders op basis van de verkregen patentschetsen.

ps5-playstation-5-release-datum-nederland-2020-kerst-november-dualsense-controller-ps5-playstation-5

Deze ontwerpen geven een idee over de vorm, de knopingangen en de koeling openingen van de PS5, met een gelekte foto die sindsdien heeft bevestigd dat de patentschetsen van de PS5-een ontwikkelkit zijn. Het is echter waarschijnlijk dat het eindproduct er een beetje anders zal uitzien tegen de tijd dat het is aangesloten op je televisie.

De Sony PlayStation 5 is gepland voor release op een bepaald punt tijdens de feestdagen 2020. Een ideaal geschenk voor je favoriete gamer als je je bijzonder gul voelt.