Het is wachten op meer nieuws over de PS5 exclusives

Elk jaar brengt een hele reeks nieuwe spellen met zich mee, en daarmee komt een hernieuwd gevoel van opwinding en verwachting. Het jaar van consoles van de nieuwe generatie is echter iets heel anders. Afgezien van de aankondigingen over de consoles zelf, wacht iedereen reikhalzend uit naar het spektakel van next-gen games. Helaas was er dit jaar nogal een afwijking. De pandemie heeft onze manier van leven verstoord en natuurlijk ook de verschillende gaming-showcase-evenementen zijn gecanceld. Hoewel we een klein beetje nieuws hebben gehad over Sony’s PlayStation en Microsoft’s Xbox, was het enigszins frustrerend voor fans.

In een ideale wereld zouden we al genoeg weten over de PlayStation 5 en de nieuwe games die op het platform worden uitgebracht. Deze keer waren er echter maar weinig updates. Ondanks een ietwat negatieve uitstraling rond de lancering van zijn next-gen console, heeft Sony er krenterig over gehandeld. De stukjes en beetjes nieuws die naar buiten kwamen, waren meestal allemaal via Sony’s beleggersbijeenkomsten of financiële rapporten. Maar goed, we klagen niet; we nemen alles in ons op wat op onze weg komt.

ps5 nieuws deze afbeelding krijg je te zien als je playstaion 5 exclusive opstart

Afbeelding credits: Sony PlayStation

Line-up PS5-games ‘binnenkort’

Tijdens een recente bijeenkomst over bedrijfsstrategieën heeft Sony het onderwerp van de games-line-up voor PS5 besproken. Kenichiro Yoshida, president en CEO van het bedrijf verklaarde dat Sony’s plan om binnenkort iets aan te kondigen.

“Games voor de PS5 die deze nieuwe game-ervaring bieden, worden gemaakt door zowel first party als externe ontwikkelaars en we zijn van plan binnenkort een boeiende reeks titels te introduceren.”

Nogmaals, dit is nauwelijks een uitgebreide update over PS5 en zijn games. Deze trage en weinig inspirerende updates die uit het PS5-kamp komen, hebben zowel fans, journalisten als de gemeenschap gefrustreerd. Het is echter nog steeds een bemoedigend teken om te zien dat Sony vasthoudt aan de lijn van de PS5 Release. Slechts een paar maanden geleden wisten we immers niet zeker dat de lancering dit jaar zou plaatsvinden.

De daadwerkelijke line-up van games voor de Playstation 5 die wij tot nu toe weten

Laten we tot nader nieuws eens kijken naar de line-up die we kunnen verwachten voor de lancering van de PS5. Ten eerste kennen we al een paar nog te lanceren games die meteen op PS5 kunnen worden gespeeld.

Denk aan Cyberpunk 2077, Ghost of Tsushima, maar wat kunnen we binnenkort nog meer van Sony verwachten? We hebben al een lijst samengesteld met bevestigde games die we niet kunnen wachten om op PS5 te spelen. Er is nog veel meer dat we binnenkort van Sony willen zien.

Wat kunnen wij verwachten (God Of War 2)?

kunnen wij een god of war 2 verwachten voor de ps5

Nu er een PS5-showcase-evenement op komst is, kunnen we wat meer verwachten over de volgende titels:

  • Gods & Monsters
  • Watch Dogs Legion
  • Outriders
  • Godfall
  • Lord of the Rings: Gollum
  • Dying Light 2
  • Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2
  • Marvel’s Avengers
  • Little Nightmares II
  • Elden Ring

Dit zijn games die we zeker snel zullen krijgen, maar er games die Sony op zijn minst moet gaan laten zien tijdens de onthulling. Hoe vergezocht het nu ook lijkt, hoe fijn zou het zijn als wij een hint zouden kunnen krijgen over God of War 2, Dragon Age 4 en Horizon Zero Dawn 2?

We kunnen altijd dromen, nietwaar?