Sony Playstation 5 patent op hints in games

Sony zou een nieuwe vorm van microtransactie met de PlayStation 5 kunnen introduceren die in tegenstelling tot alles wat gamers in Fortnite, League of Legends of zelfs de gruwelijke vroege dagen van Star Wars: Battlefront II meemaakten. Kunnen gamers veel geld uitgeven aan een nieuwe software voor kunstmatige intelligentie die zich richt op ongelukkige gamers die vastlopen bij het spelen van videogames?

Op maandag kreeg Sony een patent van de World Intellectual Property Organisation (WIPO) voor een assistent voor kunstmatige intelligentie in de console die theoretisch persoonlijke hulp zou bieden aan PS5-gamers tegen een kleine vergoeding. Met andere woorden, Sony wil blijkbaar dat PlayStation 5-gebruikers de console om hulp vragen wanneer ze vast komen te zitten in een baasstrijd. Zie het als het vragen van Siri naar het weer, behalve dat het elke keer dat je het doet een beetje geld kost.

Maar hoe gaat dat patent er dan in games uitzien?

Sony is niet het eerste bedrijf dat begint met brainstormen over een A.I. assistent geeft spelers gidsen en walkthroughs. Google Stadia neemt de Google Assistent-functionaliteit op in het cloud gaming-platform, maar het concept van Sony is de eerste die suggereert dat het gebruikers een vergoeding kan vragen voor het gebruik van de functie.

Playstation-hints-patent-ps5-sony

“In sommige uitvoeringsvormen kan de selectie van verschillende bronnen een vorm van betaling vereisen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van virtuele valuta of echt geld”, leest de patentbeschrijving. “In sommige uitvoeringsvormen kan de selectie van verschillende bronnen de vorm hebben die bekend staat als een‘ microtransactie ’, die relatief kleine bedragen echt geld behandelt.”

De toegekende aanvraag vermeldt ook dat de potentiële A.I van de PS5. functie kan gamers meer bieden dan alleen tips. Laten we ons voorstellen dat een gebruiker Destiny 2 speelt en naar een in-game gebied wil reizen dat alleen toegankelijk is als ze een DLC-bundel zouden kopen, dan zou de assistent hen hiervan op de hoogte stellen en hen een optie geven om het te kopen.

“Er kan een in-game bron van de spelomgeving zijn die de gebruiker kan helpen het doel met het personage te bereiken,” zegt het patent. “De in-game bron kan downloadbare content (DLC), add-ons, upgrades zijn , items, tips, strategie, gemeenschappelijke gegevens, enz. De gebruiker is zich echter niet noodzakelijkerwijs bewust van het bestaan ​​van een dergelijke bron. ”

ps-5-playstation-nieuw-patent-hints-in-game

Deze toegekende patentaanvraag betekent niet dat de PS5 zelfs wordt geleverd met deze gamingassistent voor microtransactie. Grote technische bedrijven gebruiken dit soort documentatie vaak om eenvoudig ideeën vast te leggen die ze in de toekomst willen onderzoeken, maar dit is ook niet de eerste keer dat Sony heeft laten doorschemeren dat het een A.I. assistent van de PS5.

In september 2019 kreeg het bedrijf opnieuw een patent voor een door A.I. aangedreven spraakassistent. Een maand later publiceerde het Japanse Octrooibureau ook blauwdrukken voor wat de DualShock 5-controller leek te zijn die bij de PS5 wordt geleverd. De opgewaardeerde controller leek een ingebouwde microfoon te bevatten, waarmee spelers in theorie met een potentiële digitale assistent konden communiceren, zelfs zonder dat hun koptelefoon was aangesloten.

De enkele PS5-teasers die er tot nu toe zijn, hebben nog niet aangegeven dat de nieuwe console wordt geleverd met alles wat lijkt op deze Siri-achtige A.I. assistent die u geld in rekening brengt, maar er is voldoende bewijs dat het bedrijf met het idee heeft gespeeld. Zelfs als het niet beschikbaar is bij de lancering, kan deze spraakgestuurde assistent deel uitmaken van een software-update die later in de levensduur van de console wordt uitgerold, waardoor dit minder een vraag is als “als” en meer een kwestie van “wanneer”.

DE SONY PLAYSTATION 5 RELEASE IN EIND 2020