Welke PlayStation 5-games zijn aangekondigd?

20-jaar-sony-alle-consoles-van-sony-op-een-rijtje

20 Jaar Sony: alle consoles op een rijtje

Verwacht veel aankondigingen in de aanloop naar de lancering in 2020, maar er is niets officieel van Sony op PS5-lanceringstitels. Dat gezegd hebbende, we hebben hier en daar een paar aanwijzingen gezien die de game-ontwikkelaars zelf hebben laten vallen.

CD Projekt Red, de ontwikkelaar achter de populaire Witcher-franchise, heeft bevestigd dat zijn dystopische toekomstige game Cyberpunk 2077 wordt ontwikkeld voor consoles van de volgende generatie, die ongetwijfeld de PS5 zullen omvatten.

games-ps5-playstation-5-aangekondigs

Godfall is de andere bevestigde PS5-titel en we weten ook dat deze exclusief is voor het PlayStation-platform. Godfall is een fantasy-actie-RPG en de eerste beschreven “looter-slasher” -titel. Het is ontwikkeld door het team achter Borderlands, Gearbox Publishing en Counterplay Games. Zorg ervoor dat je deze Godfall-clip in de game bekijkt voor een voorproefje van de PS5-graphics en gameplay-vaardigheden.

Afgezien daarvan, is het op dit moment allemaal weloverwogen giswerk. Er is echter veel gepraat over likes of post-apocalyptisch avontuur The Last of Us: Part 2, Starfield, een gloednieuwe space RPG van Bethesda Studios en de volgende aflevering van Bethesda fantasy epic, The Elder Scrolls 6.

Andere games die lang geleden zijn vertoond maar mogelijk wachten op de volgende golf van console-lanceringen zijn onder andere Feudal Japan-avontuur, Ghost of Tsushima en het volgende project van Hideo Kojima, Death Stranding.

Volgens het PS5-lek op 13 augustus is Ghost of Tsushima zeker iets en wordt het exclusief voor PS5. Het is onduidelijk of het bij de lancering al klaar zal zijn van ontwikkelaar Sucker Punch.

Een andere goede weddenschap is de enorm populaire racefranchise van Polyphony Digital. De GT Sport-ondersteuningsupdates van het bedrijf zullen “weinigen en ver tussen” zijn in 2020 volgens de maker van de game Kazunori Yamauchi. Dat zou een goede hint kunnen zijn dat de inspanningen zijn gericht in plaats van dat Gran Turismo 7 klaarstaat als een PS5-lanceringstitel – genoeg om de harten van benzinekoppen ongetwijfeld sneller te laten kloppen.