ps-5

De beste Headset voor de PS5 – Welke is dat?

De PS5 is een revolutionaire spelconsole, wereldwijd gelieft bij een groot publiek. Niet gek dat er dan een enorme hoeveelheid aan hardware beschikbaar is om de gebruikerservaring van deze spelcomputer te verbeteren. Van al deze hardware is naast een goede TV, om een goede headset het meest belangrijk. Een goede gaming headset bevorderd de game ervaring maar ook je spelprestaties. Je focus is beter en vooral bij competitieve shooters, kan een headset voordelen bieden omdat je precies kan horen waar je tegenstanders zich bevinden. 

Game koptelefoons vergelijken voor de PS5

Het uitzoeken van een PS5 headset kan heel simpel zijn. Je hebt namelijk gewoon een headset die speciaal voor de PS5 ontwikkeld is; de Sony PlayStation 3D Pulse draadloze headset. Echter zijn er meerdere headsets op de markt, de ene wat goedkoper, de andere wat beter. In dit artikel bekijken we de beste PS5-headsets op de markt en geven we een uitgebreide vergelijking en recensies van deze headsets.

ps5 headset

PS-5's keuze

Geluidskwaliteit: Standaard
Surround sound: Virtual surround sound
Noise canceling: Nee
Audiokanalen: 7.1
Microfoon kwaliteit: Goed
Prijs: Medium
Sony Inzone headset

De beste PS5 headset

Geluidskwaliteit: Uitstekend
Surround sound: Virtual surround sound
Noise canceling: Ja
Audiokanalen: 7.1
Microfoon kwaliteit: Goed
Prijs: Hoog budget
De beste headset PS%

2nd best

Geluidskwaliteit: Zeer goed
Surround sound: Virtual surround sound
Noise canceling: Ja
Audiokanalen: 7.1
Microfoon kwaliteit: Goed
Prijs: Hoog budget

De beste headset voor de PS5:

Hoog budget

Sony Inzone headset

Sony Inzone H9 Gaming Headset PS4/5 en PC

Geluidskwaliteit: Uitstekend
Surround sound: Virtual surround sound
Noise canceling: Ja
Audiokanalen: 7.1
Microfoon kwaliteit: Goed
Prijs: Hoog budget
 

Voor de beste headset voor de PlayStation 5 blijven we zoals je waarschijnlijk wel had verwacht bij het merk wat de PS5 produceert; Sony. Het is een fantastische headset voor de gamer die het niet erg vindt om te investeren in een ongelooflijke game-ervaring. De geluidskwaliteit van de Sony Inzone H9 wordt geroemd binnen de gamewereld. Met noise cancelling sluit je jezelf helemaal af van je omgeving en focus jij je op de game die je op dat moment aan het spelen bent. Toch meer bewust zijn van je omgeving? Zet dan de ambient sound mode aan. Dankzij de 360 Spatial Sound audio van de Inzone H9 is het misschien wel de allerbeste headset voor shooters als Call of Duty. Je hoort namelijk beter dan ooit waar jouw vijanden zich bevinden. Daarbij vallen de oorkussens goed en zacht over de oren. Kortom, de ideale game headset voor de PlayStation 5

Beste gaming koptelefoon

Hoog budget

De beste headset PS%

SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless

Geluidskwaliteit: Zeer goed
Surround sound: Virtual surround sound
Noise canceling: Ja
Audiokanalen: 7.1
Microfoon kwaliteit: Goed
Prijs: Hoog budget
 

Hoewel hij een beetje aan de prijzige kant is, is de SteelSeries Arctis Nova 7 de kosten meer dan waard. Dit is een game-headset die gewoon alles goed doet, van het krachtige, vertragingsvrije geluid van de hoofdtelefoon tot de oerdegelijke 2,4 GHz draadloze verbinding. Daarover gesproken, de headset maakt verbinding via zowel USB-C als Bluetooth, dus je kunt de Arctis Nova 7 ook met andere apparaten gebruiken. Dat is handig als je een gewone muziekkoptelefoon erbij wilt hebben.

De Arctis Nova 7 heeft ook een elegant ontwerp, compleet met een intrekbare microfoon die helemaal in het chassis schuift. De blauwe rand is een goede esthetische match voor de PS5 zelf, en de elastische hoofdband blijkt buitengewoon comfortabel te zijn voor lange gamesessies. De batterijduur is ook goed: tot 38 uur tussen oplaadbeurten.

De beste prijs/kwaliteit headset voor de PS5

Medium budget

ps5 headset

Sony PlayStation 3D Pulse draadloze headset

Geluidskwaliteit: Goed
Surround sound: Virtual surround sound
Noise canceling: Nee
Audiokanalen: 7.1
Microfoon kwaliteit: Goed
Prijs: Medium
 

Voor de beste prijs/kwaliteit headset voor de PS5 blijven we toch echt gewoon bij de meest bekende PS5 headset, namelijk de 3D Pulse draadloze headset van Sony. De “officiële” PS5-headset is gelukkig een hele goede. Ondanks de vast ogende hoofdband is hij verstelbaar. Sony gaf het toestel ook een strakke uitstraling door de microfoons in de oorschelpen te verbergen, in plaats van ze op een microfoonarm te laten wijzen. Dit zijn ook ruisonderdrukkende microfoons, dus ze zouden wat omgevingsgeluid moeten blokkeren.

Met 12 uur is de batterijduur van de Pulse 3D niet zo lang als sommige van zijn concurrenten. Maar de Pulse 3D Wireless Headset heeft één geweldige functie: hij is, net als de Inzone koptelefoon, speciaal gebouwd om Tempest 3D Audio te gebruiken in de PS5-games die dit ondersteunen. Dit simuleert op realistische wijze het beginpunt van verschillende in-game geluiden in een 3D-ruimte rond de luisteraar, vergelijkbaar met de ruimtelijke audiofunctie op de Apple AirPods Pro.

De beste budget headset voor de PS5:

Laag budget

Budget headset ps5

Razer Kraken X

Geluidskwaliteit: Standaard
Surround sound: surround sound
Noise canceling: Nee
Audiokanalen: 2
Microfoon kwaliteit: Standaard
Prijs: Laag
 

De Razer Kraken X werkt goed als je gewoon een eenvoudige, betaalbare PS5-headset wilt, speciaal voor gamen. Hij is slanker en verstandiger vormgegeven dan de meeste headsets van Razer, en licht genoeg om uren achter elkaar te dragen zonder ongemak. Ondanks dat de prestaties bij het luisteren van muziek niet heel goed zijn, klinkt de Kraken X een stuk beter in games, met heldere dialogen en een levendig middenbereik. Er zijn ook enkele handig geïntegreerde bedieningselementen op de linkeroorschelp.

FAQ

Wat is de beste PS5 headset?

Dit is subjectief en afhankelijk van persoonlijke voorkeur en budget. Veel geprezen PS5 headsets zijn de Sony PlayStation Pulse 3D Wireless Headset, de SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless, en de Sony Inzone H9.

Werken oude headsets op de PS5?

Sommige oude headsets werken op de PS5, maar het is afhankelijk van de specifieke headset. Controleer de specificaties en compatibiliteit voordat je een aankoop doet.

Heeft de PS5 ingebouwde Bluetooth-ondersteuning voor headsets?

Ja, de PS5 heeft ingebouwde Bluetooth-ondersteuning waarmee u uw headset draadloos kunt verbinden.

Is een PS5 headset nodig voor audio en chat tijdens het spelen van games?

Nee, een PS5 headset is niet verplicht, maar het biedt een verbeterde audio- en chatervaring tijdens het spelen van games.

Zijn alle PS5 headsets compatibel met PSVR(2)?

Nee, niet alle PS5 headsets zijn compatibel met PSVR(2). Controleer de specificaties en compatibiliteit voordat u een aankoop doet.