ps-5

Sony Turbochargeert PlayStation 5 met 8TB SSD-ondersteuning en Dolby Atmos

PS5 kopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Sony heeft een nieuwe firmware-update uitgerold voor de PlayStation 5, die twee langverwachte functies toevoegt: ondersteuning voor 8TB SSD’s en Dolby Atmos-audio. De update, genaamd 23.03-08.00.00, is nu beschikbaar voor alle PS5-gebruikers.

Opslagruimte Verdubbeld

Tot nu toe konden PS5-gebruikers SSD’s van maximaal 4TB installeren. Met de nieuwe update wordt dit plafond verdubbeld naar 8TB, waardoor gamers meer ruimte hebben voor hun groeiende gamebibliotheek. Sony raadt SSD’s aan die leessnelheden van minimaal 5,5GB/s halen. Voor meer informatie over compatibele SSD’s kunnen gebruikers terecht op de supportpagina’s van Sony.

Dolby Atmos voor een Meeslepende Ervaring

De update brengt ook Dolby Atmos-ondersteuning naar de PS5, waardoor gebruikers kunnen genieten van een nog meeslepender audio-ervaring. Deze functie is compatibel met HDMI-apparaten die Atmos-audio ondersteunen, zoals soundbars en tv’s. Gebruikers kunnen Dolby Atmos inschakelen via de audio-instellingen onder ‘Audio Format’.

Extra Functies

Naast deze twee belangrijke toevoegingen, bevat de update ook een aantal andere nieuwe functies. Zo kunnen gamers nu een tweede controller gebruiken om een speler te assisteren, alsof het één controller is. Daarnaast is er haptische feedback toegevoegd aan de UI-navigatie, zijn er aanpassingen gedaan aan de Party-interface, en wordt er een previewafbeelding getoond bij het delen van een scherm. Als kers op de taart kunnen gebruikers nu het piepgeluid bij het aan- en uitzetten van de console uitschakelen.

Deze update volgt op een eerdere bèta-versie waarin deze functies al werden getest, maar zijn nu algemeen beschikbaar voor alle PS5-gebruikers.

Voor meer informatie over de nieuwe functies en compatibiliteit, bezoek de officiële Sony supportpagina.

Opzoek naar een PS5?

De PS5 is eindelijk op voorraad!

Deze voorraad wordt het meeste bijgevuld van alle aanbieders.  

Toch misgegrepen? Meld je aan voor onze maillijst voor de eerstvolgende stock-alert!

Het laatste PS5 nieuws

Upgrade je set-up

Categorieën