ps-5

De beste SSD schijf voor jouw PS5

Beste PS5 SSD
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

TLDR: De beste SSD schijf voor jouw PS5 is de Western Digital SN850 met heatsink

Het is van cruciaal belang om de beste SSD voor PS5 te vinden, vooral omdat dit, naast een PS5 controller en het scherm, het stukje hardware is dat een aanzienlijke invloed zal hebben op je game ervaring – al was het maar om je te behoeden voor de pijn van het verwijderen van game-installaties om ruimte te maken voor een grote nieuwe release. Met een SSD (afkorting van solid state drive) kan je de interne opslag van je PS5 uitbreiden, zodat je een uitgebreide bibliotheek met gedownloade games kunt behouden.

Een oude SSD op je PS5 aansluiten kan helaas niet; Sony heeft strikte compatibiliteitsvereisten voor welke schijven je kan gebruiken – en veel ervan zijn niet goedkoop. Maar als je eenmaal hebt gekozen welke kaart je wilt kopen, is het installeren van een PS5 SSD eenvoudiger dan het lijkt.

Het is echt de moeite waard om een SSD te kopen; Sony’s PlayStation PS5 wordt alleen geleverd met 667 GB bruikbare interne opslag. Nu denk je: dat is behoorlijk wat, echter zijn de games van tegenwoordig niet mis en zal het je verrassen hoe snel je het opvult. met grote releases die meer opslagruimte vragen dan ooit. Zelfs als je net elke maand de gratis PS Plus-games of alleen de beste PS5-games hebt geïnstalleerd, zou je console snel vol zitten.

Sony heeft in september 2021 de optie toegevoegd om de interne opslag van je PS5 uit te breiden en het is een van de belangrijkste updates tot nu toe. De belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen wanneer je een PS5 SSD kiest, zijn hoeveel opslagruimte je nodig hebt, hoe snel wil je dat de schijf is, ben je bereid een koellichaam te installeren en hoeveel wil je besteden?

PS5 SSD Vereisten

Format PCIe Gen 4.0 (x4) M.2 NVMe SSD
Capaciteit  250GB, 500GB, 1Tb, 2TB or 4TB
Lees snelheid 5500MB/s of sneller
Totale grootte 110 x 25 x 11.25 mm
Form factor 2230, 2242, 2260, 2280 or 22110
Heatsink Nodig

PS-5.nl’s keuze: De Western Digital SN850

Capaciteit  1TB of 2TB
Prijs €169 of €329
Connector M.2
Totale grootte 80 x 24 x 9 millimetres
Leesprestaties 7000 MB/S
Schrijfprestaties 4500 MB/S

De Western Digital SN850 SSD wordt niet voor niets aanbevolen door de hoofdsysteemarchitect van PlayStation 5; Mark Cerny. De SSD compatibel met de PS5 en is een geweldige optie dankzij de razendsnelle leessnelheid van 7.000 MB/s en het ingebouwde koellichaam. De schijf past zelfs precies in de PS5. (Bijna alsof de PS5 er gemaakt voor is 😉 ). Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan. De Western Digital SN850 is by far de makkelijkste oplossing, en met de beste kwaliteit.

Afhankelijk van hoeveel opslagruimte je nodig hebt, wordt de WD Black SN850 SSD geleverd in versies met een capaciteit van 1 TB of 2 TB. U kunt de WD Black SN850 ook zonder koellichaam krijgen voor een lagere prijs, maar u moet uw eigen koellichaam handmatig installeren.

Benieuwd hoe je games op jouw nieuwe PS5 SSD moet installeren

 

Het laatste PS5 nieuws

Opzoek naar een PS5?

Krijg een melding bij elke voorraad drop!

Meld je aan voor onze nieuwsletter en krijg een mailtje bij elke keer dat de Playstation 5 weer op voorraad komt. 

Categorieën