ps-5

De beste TV voor de PS5 in 2024

Om het optimale uit jouw PlayStation 5-ervaring te halen heb je natuurlijk een goede televisie nodig. Er is niks irritanter dan een televisie die een spelcomputer niet goed aan kan. De welbekende vertraging heeft zo al menig PS5-controller de lucht in doen vliegen. Vooral met online shooters of online competitieve games zoals FIFA is een vertraging funest voor je game-plezier. Een TV is dus naast je PS5 zelf het belangrijkste uit jouw game set-up. Naast het kopen van een PS5 is het aanschaffen van de juiste televisie dus essentieel. Maar welke TV past nu het beste bij de PS5? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Philips the one ps5

PS-5.nl's Keuze

Type: LED/LCD
Resolutie: 4k
Verversingssnelheid: 100HZ
Beschikbare groottes (inch): 43″ 50″ 55″ 65″ 75″ 86″
Prijs: Medium budget

De beste TV

Type: OLED
Resolutie: 4k
Verversingssnelheid: 100HZ
Beschikbare groottes (inch): 55″ 65″
Prijs: Hoog budget
 
Beste prijs kwaliteit tv ps5

Beste prijs/kwaliteit TV

Type: QLED
Resolutie: 4k
Verversingssnelheid: 100HZ
Beschikbare groottes (inch):  55″ 65″ 75″
Prijs: Medium

De beste TV voor de PS5:

Hoog budget

LG OLED SERIE

Type: OLED
Resolutie: 4k
Verversingssnelheid: 100HZ
Beschikbare groottes (inch): 55″ 65″ 75″

De LG OLED Serie, een reeks televisies die synoniem staat voor een uitzonderlijke visuele ervaring, heeft zichzelf gevestigd als een uitstekende keuze voor gamers, met name voor degenen die zich onderdompelen in de wereld van de PlayStation 5. Deze serie, die bekend staat om zijn indrukwekkende kleurweergave en diepe zwarttinten, biedt een ongeëvenaarde beeldkwaliteit die elke gaming-sessie naar een hoger niveau tilt.

Uitmuntende Beeldkwaliteit

De LG OLED TV’s staan bekend om hun superieure beeldkwaliteit, met levendige kleuren en scherpe contrasten die de gaming-ervaring intensiveren. De zelfoplichtende pixels zorgen voor een prachtig spectrum van kleuren, van de diepste zwarttinten tot de meest levendige kleuren, waardoor elke scène tot leven komt met een ongekende diepte en helderheid.

Gaming-geoptimaliseerde Prestaties

Met een lage input lag en snelle responstijden, zijn de LG OLED TV’s geoptimaliseerd voor gaming, waardoor ze een vloeiende en responsieve ervaring bieden. De HDMI 2.1-poorten ondersteunen functies zoals Variable Refresh Rate (VRR) en Auto Low Latency Mode (ALLM), wat essentieel is voor een soepele en onderbrekingsvrije gaming-ervaring.

HDR en Dolby Vision

De ondersteuning voor HDR10 en Dolby Vision betekent dat gamers kunnen genieten van een breder scala aan kleuren en verbeterde contrasten, waardoor de visuele ervaring nog meeslepender wordt. Of je nu door donkere gangen sluipt of geniet van explosieve lichteffecten, de LG OLED Serie zorgt ervoor dat elke nuance zichtbaar is.

AI-gestuurde Beeld- en Geluidskwaliteit

Met de α9 Gen4 AI-processor 4K, past de LG OLED Serie de beeld- en geluidskwaliteit aan op basis van de content, waardoor je altijd verzekerd bent van een optimale ervaring. Of je nu in een snelle race zit of een strategisch gevecht voert, de processor zorgt ervoor dat de beelden en het geluid altijd in harmonie zijn met je gaming-ervaring.

De beste prijs-kwaliteits-TV voor de PS5:

Medium budget

Beste prijs kwaliteit tv ps5

Korting-alert op deze TV!

TCL QLED 55C831

Type: QLED
Resolutie: 4k
Verversingssnelheid: 100HZ
Beschikbare groottes (inch): 55″ 65″ 75″
 

De TCL QLED 55C831 beschikt over een 55-inch QLED-paneel met een 4K UHD-resolutie (3840 x 2160), waardoor het beeld scherp en gedetailleerd is. De Quantum Dot-technologie zorgt voor levendige kleuren en een hoog contrast, wat resulteert in een meeslepende game-ervaring. HDR-ondersteuning (Dolby Vision, HDR10 en HLG) zorgt voor een nog betere beeldkwaliteit met verbeterde helderheid en contrast.

Voor gamers is een lage input lag essentieel, en de TCL QLED 55C831 stelt niet teleur. In de speciale game-modus wordt de input lag verlaagd tot een indrukwekkende 12ms, waardoor snelle reacties en vloeiende gameplay mogelijk zijn. De 120Hz verversingssnelheid zorgt voor een soepele beeldweergave, perfect voor snelle actiegames en racegames op de PlayStation 5.

De TCL QLED 55C831 ondersteunt HDMI 2.1, wat betekent dat het compatibel is met de nieuwste functies van de PlayStation 5, zoals 4K bij 120fps en variabele verversingssnelheid (VRR). Dit helpt om schermtearing en -stotteren te voorkomen, wat resulteert in een naadloze game-ervaring.

 

De beste TV onder de € 1000 voor de PS5:

Medium budget

Philips the one ps5

Philips the One – Ambilight 

Type: LED/LCD
Resolutie: 4k
Verversingssnelheid: 100HZ
Beschikbare groottes (inch): 43″ 50″ 55″ 65″ 75″ 86″
 

PS-5.nl’s keuze: De Philips the One series televisies komen wat ons bij PS-5.nl betreft vlak achter de Samsung, en is op zijn goedkoopst onder de 700. De Philips The One – Ambilight (2022) beschikt over 4K resolutie, wat ook de resolutie is die de PS5 in de meeste games gaat afspelen. Dit maakt het beeld haarscherp. Ook biedt deze TV ook ondersteuning voor HDR, waarmee je de kleuren van de games zo goed en levendig mogelijk kunt ervaren.

De beste budget TV voor de PS5:

Medium/laag budget

LG Nanocell 

Type: LED/LCD
Resolutie: 4k
Verversingssnelheid: 50/100HZ
Beschikbare groottes (inch): 43″ 50″ 55″ 65″ 75″ 
 

De LG Nanocell series biedt onvoorstelbaar waar voor je geld als je zoekt naar een gaming tv voor je PS5. Voor een relatief lage prijs is er HDMI 2.1 ondersteuning, een scherm dat 4K aan kan, HDMI VRR heeft voor oneven frame rates en een Auto Low Latency Mode (ALLM). Combineer dat alles met een lage input lag, black frame insertion (BFI) en snelle pixelresponstijden, en dit is een prima game televisie voor de PlayStation 5

Eervolle vermelding

Medium-hoog budget

Beste prijs kwaliteit tv ps5

Samsung Neo QLED 

Type: QLED
Resolutie: 4k
Verversingssnelheid: 120HZ
Beschikbare groottes (inch): 43″ 50″ 55″ 65″ 75″
 

De Samsung QN90B QLED is de beste PS5-tv in de hogere middenklasse. Het is een vlaggenschip-tv met een grote selectie extra functies en een indrukwekkende beeldkwaliteit. Het beschikt over een Mini LED-achtergrondverlichting waardoor het extreem helder kan worden, en in combinatie met de geweldige lokale dimfunctie valt HDR-inhoud ongelooflijk goed op, waardoor het een uitstekende keuze is voor HDR-gaming. Het ziet er echter niet zo goed uit als de Sony Bravia OLED XR-65A95K  in een donkere kamer, omdat er meer opvallende bloei rond heldere objecten is en zwart niet zo diep is.

Het heeft een 120Hz-paneel met HDMI 2.1-bandbreedte, wat betekent dat je 4k-games tot 120 fps op de PS5 kunt spelen. Het heeft HDMI Forum VRR-ondersteuning die werkt met de PS5, en er is een unieke Game Bar-functie die nuttige informatie toont, zoals de huidige framesnelheid in je game. Gaming voelt responsief aan omdat het een extreem lage invoervertraging en uitstekende bewegingsafhandeling heeft, dankzij de snelle responstijd.

FAQ

Welke TV is het beste voor gamen?

Ondanks dat de meeste gamers met een input lag van tussen de 20 en 50 milliseconden genoegen zullen nemen, zal je als fanatieke gamer geen genoegen moeten nemen TV met een input lag hoger dan 20 milliseconden essentieel. Alle televisies in deze lijst voldoen aan deze eis. 

Welke 4K TV is het beste voor de PS5?

De beste 4K televisie voor de PS5 is de Sony Bravia QD OLED. 

Hoeveel Hz (hertz) kan de PS5 aan?

De huidige versies van de PS5 kunnen ondersteunen een verversingssnelheid van 100Hz. 

Heb je een 4K TV nodig voor de PS5?

Nee, een 4K televisie is niet essentieel voor de PS5. Ook met lager dan 4k resolutie werkt de PS5 naar behoren, echter is een 4K televisie wel sterk aanbevolen voor een optimale PS5-ervaring.