ps-5

De beste TV voor de PS5 – Welke is dat?

Om het optimale uit jouw PlayStation 5-ervaring te halen heb je natuurlijk een goede televisie nodig. Er is niks irritanter dan een televisie die een spelcomputer niet goed aan kan. De welbekende vertraging heeft zo al menig PS5-controller de lucht in doen vliegen. Vooral met online shooters of online competitieve games zoals FIFA is een vertraging funest voor je game-plezier. Een TV is dus naast je PS5 zelf het belangrijkste uit jouw game set-up. Naast het kopen van een PS5 is het aanschaffen van de juiste televisie dus essentieel. Maar welke TV past nu het beste bij de PS5? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Philips the one ps5

PS-5.nl's Keuze

Type: LED/LCD
Resolutie: 4k
Verversingssnelheid: 100HZ
Beschikbare groottes (inch): 43″ 50″ 55″ 65″ 75″ 86″
Prijs: Medium budget
a95K OLED Sony Beste TV PS5

De beste TV

Type: OLED
Resolutie: 4k
Verversingssnelheid: 120HZ
Beschikbare groottes (inch): 55″ 65″
Prijs: Hoog budget
 
 
 
Beste prijs kwaliteit tv ps5

2nd best

Type: QLED
Resolutie: 4k
Verversingssnelheid: 120HZ
Beschikbare groottes (inch): 43″ 50″ 55″ 65″ 75″
Prijs: Medium/Hoog budget
 
 

De beste TV voor de PS5:

Hoog budget

a95K OLED Sony Beste TV PS5

Sony Bravia QD OLED 

Type: OLED
Resolutie: 4k
Verversingssnelheid: 120HZ
Beschikbare groottes (inch): 55″ 65″
 

Voor de beste televisie voor de PlayStation 5 blijven we zoals je waarschijnlijk wel had verwacht bij het merk wat de PS5 produceert; Sony. De beste tv voor PS5 is de Sony 65A95K OLED. Het is een fantastische tv voor de gamer die het niet erg vindt om te investeren in een ongelooflijke game-ervaring. Het QD-OLED-paneel levert perfecte zwarttinten, waardoor het een uitstekende keuze is voor gamen in de donkere kamer. Het heeft ook een ongelooflijke bewegingsafhandeling, met een bijna onmiddellijke responstijd, wat resulteert in geen merkbare ghosting rond snel bewegende objecten. Het heeft een lage invoervertraging voor een responsieve game-ervaring, en het ondersteunt HDMI 2.1-bandbreedte op twee van zijn HDMI 2.1-poorten, wat betekent dat je kunt gamen op 4k @ 120Hz voor de beste beelden en vloeiende bewegingen.

De Sony Bravia QD OLED XR-65A95K maakt deel uit van Sony’s ‘Perfect for PS5’-reeks, die een aantal exclusieve Sony-functies bevat die zijn ontworpen voor PS5-gamers. Het heeft Auto HDR Tone Mapping, dat automatisch de HDR-instellingen voor uw specifieke tv optimaliseert, zodat u de best mogelijke HDR-ervaring krijgt zonder dat u handmatig met de instellingen hoeft te spelen. Als dit niet zo belangrijk voor je is, is de Samsung S95B OLED een zeer vergelijkbare tv die net zo goed presteert, maar hij is veel goedkoper. De Samsung-tv ondersteunt deze Sony-specifieke functies niet, dus het kan zijn dat je wat moet spelen met je tv- en PS5-instellingen om de beste HDR-ervaring te krijgen.

De beste prijs-kwaliteits-TV voor de PS5:

Medium-hoog budget

Beste prijs kwaliteit tv ps5

Samsung Neo QLED 

Type: QLED
Resolutie: 4k
Verversingssnelheid: 120HZ
Beschikbare groottes (inch): 43″ 50″ 55″ 65″ 75″
 

De Samsung QN90B QLED is de beste PS5-tv in de hogere middenklasse. Het is een vlaggenschip-tv met een grote selectie extra functies en een indrukwekkende beeldkwaliteit. Het beschikt over een Mini LED-achtergrondverlichting waardoor het extreem helder kan worden, en in combinatie met de geweldige lokale dimfunctie valt HDR-inhoud ongelooflijk goed op, waardoor het een uitstekende keuze is voor HDR-gaming. Het ziet er echter niet zo goed uit als de Sony Bravia OLED XR-65A95K  in een donkere kamer, omdat er meer opvallende bloei rond heldere objecten is en zwart niet zo diep is.

Het heeft een 120Hz-paneel met HDMI 2.1-bandbreedte, wat betekent dat je 4k-games tot 120 fps op de PS5 kunt spelen. Het heeft HDMI Forum VRR-ondersteuning die werkt met de PS5, en er is een unieke Game Bar-functie die nuttige informatie toont, zoals de huidige framesnelheid in je game. Gaming voelt responsief aan omdat het een extreem lage invoervertraging en uitstekende bewegingsafhandeling heeft, dankzij de snelle responstijd.

De beste TV onder de € 1000 voor de PS5:

Medium budget

Philips the one ps5

Philips the One – Ambilight 

Type: LED/LCD
Resolutie: 4k
Verversingssnelheid: 100HZ
Beschikbare groottes (inch): 43″ 50″ 55″ 65″ 75″ 86″
 

De Philips the One series televisies komen wat ons bij PS-5.nl betreft vlak achter de Samsung, en is op zijn goedkoopst onder de 700. De Philips The One – Ambilight (2022) beschikt over 4K resolutie, wat ook de resolutie is die de PS5 in de meeste games gaat afspelen. Dit maakt het beeld haarscherp. Ook biedt deze TV ook ondersteuning voor HDR, waarmee je de kleuren van de games zo goed en levendig mogelijk kunt ervaren.

De beste budget TV voor de PS5:

Medium/laag budget

LG Nanocell 

Type: LED/LCD
Resolutie: 4k
Verversingssnelheid: 50/100HZ
Beschikbare groottes (inch): 43″ 50″ 55″ 65″ 75″ 
 

De LG Nanocell series biedt onvoorstelbaar waar voor je geld als je zoekt naar een gaming tv voor je PS5. Voor een relatief lage prijs is er HDMI 2.1 ondersteuning, een scherm dat 4K aan kan, HDMI VRR heeft voor oneven frame rates en een Auto Low Latency Mode (ALLM). Combineer dat alles met een lage input lag, black frame insertion (BFI) en snelle pixelresponstijden, en dit is een prima game televisie voor de PlayStation 5

FAQ

Welke TV is het beste voor gamen?

Ondanks dat de meeste gamers met een input lag van tussen de 20 en 50 milliseconden genoegen zullen nemen, zal je als fanatieke gamer geen genoegen moeten nemen TV met een input lag hoger dan 20 milliseconden essentieel. Alle televisies in deze lijst voldoen aan deze eis. 

Welke 4K TV is het beste voor de PS5?

De beste 4K televisie voor de PS5 is de Sony Bravia QD OLED. 

Hoeveel Hz (hertz) kan de PS5 aan?

De huidige versies van de PS5 kunnen ondersteunen een verversingssnelheid van 100Hz. 

Heb je een 4K TV nodig voor de PS5?

Nee, een 4K televisie is niet essentieel voor de PS5. Ook met lager dan 4k resolutie werkt de PS5 naar behoren, echter is een 4K televisie wel sterk aanbevolen voor een optimale PS5-ervaring.