Gezien de onlangs onthulde specificaties zal de PS5 waarschijnlijk rond de  € 400 – € 500 euro gaan kosten, dit is niet gek veel meer als bijvoorbeeld de prijs van de Playstation 4 bij zijn release. Echter kunnen de prijzen misschien ineens een stuk hoger uit gaan pakken voor de nieuwe generatie consoles, en dit ligt niet aan Microsoft of Sony.. 

Hoeveel zou de playstation vijf gaan kosten?

Consoles van de volgende generatie kunnen uiteindelijk redelijk duur gaan worden, maar het is niet precies Sony en Microsoft’s schuld. De door president Trump voorgestelde tarieven voor goederen die uit China komen, kunnen ertoe leiden dat de consoleprijzen met 25% worden verhoogd, wat een enorme impact zou hebben op consumentenelektronica in het algemeen, zowel in de Verenigde Staten als daarbuiten! Hoe dat in Nederland gaat zitten weten wij nog niet precies.

Sony, Nintendo en Microsoft kwamen onlangs bij elkaar om zich uit te spreken tegen de voorgestelde wijziging door een officiële brief te publiceren die werd ondertekend door alle drie de bedrijven: “Videogames vormen een kernonderdeel van de Amerikaanse entertainmentcultuur”, luidt de brief en voeg daar “een prijsverhoging aan toe” van 25 procent zal waarschijnlijk een nieuwe videogameconsole onbereikbaar maken voor veel Amerikaanse gezinnen waarvan we verwachten dat ze deze kerstperiode op de markt zullen zijn voor een console. Voor die aankopen die ondanks de nieuwe tarieven doorgaan, zouden consumenten 840 miljoen dollar meer betalen dan ze anders zouden hebben gedaan. “