ps-5

PS5 VR: Ontdek de toekomst van gaming met de PSVR2

Welkom bij de toekomst van gaming! Maak kennis met de Playstation VR 2 (PSVR2), de nieuwste en meest geavanceerde virtual reality-headset van Playstation. Of je nu een doorgewinterde gamer bent of nieuw bent in de wereld van VR, PSVR2 tilt jouw gaming-ervaring naar nieuwe hoogten.

Met een hoge resolutie display en geavanceerde trackingtechnologie, biedt PSVR2 een ongeëvenaarde beeldkwaliteit en precisie in bewegingstracking. De nieuwe controller, die speciaal is ontworpen om samen te werken met de headset, zorgt voor een nog diepere en meeslependere gameplay-ervaring.

Of je nu op zoek bent naar spannende actie, een avontuur in een andere wereld wilt beleven, of gewoon wilt ontspannen en genieten van de prachtige VR-omgevingen, PSVR2 heeft voor elk wat wils. Met de steeds groeiende lijst van PSVR2-games en ervaringen, kun je altijd nieuwe en opwindende avonturen beleven.

Waar wacht je nog op? Duik in de wereld van virtual reality met PSVR2 en beleef games als nooit tevoren. Bestel nu en ervaar de toekomst van gaming!

Met de PS5 lijkt Sony de lat al aanzienlijk te verhogen, en met PS5 VR zouden ze de grenzen voor de gehele virtual reality gaming industrie aanzienlijk kunnen verleggen.

PS5 VR bril

De huidige versie van de PSVR bril is al één van de betere vr billen op de markt en we verwachten daarom dat de PS5 VR bril een revolutionair apparaat gaat worden die de hele virtual gaming wereld naar een nieuw niveau zal gaan tillen. 

In de trailer die Sony september 2022 heeft uitgebracht is te zien dat de nieuwe PS5 VR bril een hoop nieuwe functionaliteiten met zich meebrengt  zoals bijvoorbeeld eye tracking. Hierdoor kan de realiteit nog beter nagebootst worden.

Ook Foveated rendering wordt genoemd; Foveated rendering gaat hand in hand met eye tracking, omdat het ervoor kan zorgen dat de delen van het scherm waar je direct naar kijkt met een hogere resolutie worden gerenderd dan de delen waar je niet naar kijkt. Op die manier kunnen de middelen van de PS5 worden gericht op specifieke gebieden om hun detail en scherpte te vergroten. En het mooiste is dat je er niets van merkt.

Een gezichtsveld van 110 graden zal geweldig zijn voor games die meer visueel bereik vereisen, terwijl de hardware ook wordt geleverd met een aantal fancy functies.

In het patent wat vorig jaar naar buiten werd gebracht stonden al wel een aantal nieuwe functies. Zo hoeft de bril je, in tegendeel tot de huidige VR-bril, niet volledig uit de realiteit te halen. Nu zet je de bril op en zie je helemaal niks meer van de werkelijke wereld. Met de transparante modus moet dit veranderen, want dan zul je de echte omgeving wel kunnen waarnemen terwijl je de bril op hebt. Het vermoeden is dus dat PS5 VR gebruik gaat maken van augmented reality in de VR games, maar hoe dit precies gebruikt gaat worden is nog onduidelijk.

 

PS5 VR Controller

De PS5 VR controller is misschien wel hetgeen waar wij bij PS-5.nl het meest enthousiast over zijn. Zoals we in de PS5 Specs pagina al vermeldde over de nieuwe PSVR 2 controller zal deze beschikken over een next-gen tracking controller met een handvat, die kan worden gebruikt in een of twee handen met meerdere controllers.

In de PS VR2 trailer van september 2022 werd ook bevestigd dat de controller over vingerherkenning zal beschikken. Vingerherkenning zorgt voor een meer tactiele ervaring, net als de adaptieve triggers en haptische feedback van de Sense-controller.

Het nieuwste patent van Sony (hiernaast weergegeven) toont controllers die ongelooflijk veel lijken op de Valve Index-controllers. Dat patent deelt zowel ontwerpovereenkomsten als functionaliteit met deze VR-controllers van Valve, inclusief individuele vingertracering en een slick ontwerp dat zich om de rug van de handen van de speler wikkelt. Deze nieuwe controllers hebben hetzelfde aantal fysieke knoppen, maar in een heel andere configuratie. In plaats van het traditionele kruispatroon lijkt het nieuwste ontwerp van Sony een meer gebruiksvriendelijke knopopstelling te hebben.

PS5 VR Games

Huidige PSVR-games zijn grafisch eenvoudiger om tegemoet te komen aan de bredere weergaven, hoewel dit kan veranderen met de nieuwe kracht van de PS5Sony zei dat het gratis PS5-upgrades zou toestaan voor bezitters van PS4-games, wat erg belangrijk zou kunnen zijn voor de nieuwe headset als er weinig tot geen VR-games zijn voor de lancering van de PS5. Sony praat ook eerder in VR-experiences dan in VR-games. We verwachten daarom ook dat PS5 VR verder zal gaan dan gamen alleen en een podium zal gaan bieden voor hele interessante en creatieve uitingen.

Huidige PSVR compatible met de PS5

Een nieuwe PlayStation VR headset zal nog even op zich laten wachten, in de tussentijd heeft Sony de PS5 wel compatibel gemaakt met de bestaande PSVR headset van de PS4. Door een gratis PlayStation Camera Adapter aan te vragen kun je de bestaande PlayStation camera gebruiken in combinatie met de PS5 console, om zo te kunnen genieten van VR games.

PS5 VR bundel

PS5 VR zal waarschijnlijk te koop worden aangeboden in bundels met een headset, games en camera, net zoals nu bij de PS4 het geval is. Wat de prijs zal worden van een PS5 VR bundel is helaas nog niet bekend. Kijkend naar de nieuw prijs voor PS4 VR zal dit waarschijnlijk tussen de 500 en 700 euro gaan kosten.