ps-5

De Dualsense Edge-controller van de PlayStation 5: een uitgebreide review

Na honderde uren te hebben gespeeld met de DualSense kregen we bij PS-5.nl de kans om de DualSense Edge controller uit te proberen. De Dualsense Edge-controller is de nieuwste aanwinst van Sony voor de PlayStation 5 en is Sony’s antwoord op de zogeheten scuf-controllers. Deze controller is gemaakt voor de competitieve speler die alles uit zijn game ervaring wilt halen.

PS-5.nl’s mening

In de meeste actiegerichte videogames kan de verschuiving tussen het winnen en verliezen van een gevecht in fracties van seconden plaatsvinden. De instelbare triggers van de controller, waarmee de reisafstand van de vingers voor bepaalde handelingen van 0,2 seconden naar 0 seconden wordt gelimiteerd, zijn een grote zegen voor spelers van games zoals Overwatch of Call of Duty, grotendeels omdat ze de tijd om te schieten net iets sneller maken, maar die paar seconden voegen toe omhoog naarmate een wedstrijd vordert.

Dat gezegd hebbende, als je iemand bent die moeite heeft met het vasthouden van een traditionele controller, zal de DualSense Edge je problemen waarschijnlijk niet verlichten. De -Edge is echt bedoeld voor de ervaren gamer die alles uit hun prestaties willen halen.

Sony PS5 DualSense Edge draadloze controller
-White

Deepdive in de DualSense Edge Specs

 

Design en ergonomie

De Dualsense Edge-controller heeft een uniek design, dat er niet alleen fraai uitziet, maar ook ergonomisch is. De controller is comfortabel in de hand te houden, ook na langere speelsessies. De knoppen zijn duidelijk aangegeven en gemakkelijk te bereiken, zodat je snel en efficiënt kunt spelen.

Adaptieve triggers

Een van de opvallendste kenmerken van de Dualsense Edge-controller zijn de adaptieve triggers. Deze triggers geven een realistischere feedback tijdens het spelen. Bijvoorbeeld, wanneer je een boog gebruikt in een spel, voel je echt hoe het is om een pijl af te schieten. Dit maakt het spelen veel immersiever en geeft een extra dimensie aan de gameplay.

Haptic feedback

Naast de adaptieve triggers, biedt de Dualsense Edge-controller ook haptic feedback. Dit betekent dat de controller trilt op specifieke momenten in het spel, zoals bij een botsing of een explosie. Dit maakt het spelen nog realistischer en geeft een extra dimensie aan de gameplay.

Microfoon en speaker

De Dualsense Edge-controller heeft ook een ingebouwde microfoon en speaker. Dit maakt het gemakkelijk om te communiceren met andere spelers, zonder dat je een aparte headset nodig hebt.

Conclusie

De Dualsense Edge-controller is een waardige aanwinst voor de PlayStation 5. Het unieke design, de adaptieve triggers, haptic feedback en de ingebouwde microfoon en speaker maken het een veelzijdige en immersieve controller. Hoewel de prijs iets hoger is dan de traditionele controllers, biedt de Dualsense Edge-controller een unieke ervaring die het waard is.