Playstation 5 Specs

De uiteindelijke PS5 specs weten we nog niet zeker. Wel kunnen we een aantal verwachtingen uitspreken als het gaat om de specificaties. Aangezien de PS5 waarschijnlijk rond 2020 uitkomt zal de technologie verder zijn dan nu en daarom zal de PS5 zal in staat zijn om nieuwe en spannende dingen te doen die de gamer zal verbazen. Als je een beetje in de toekomst denkt dan kun je wel alvast een paar specificaties voor de Playstation 5 bedenken. Een nieuwe verbeterde dualshock controller. Een bluetooth functie op de controller van de PS5 zal ook geen overbodige luxe zijn. Een volle opslag en een doorontwikkelde Playstation 5 plus. Allemaal nieuwe PS5 specs die we hopen te krijgen.

PS5 GPU

Om te beginnen beschikt het over een geavanceerde AMD Ryzen-processor naast een GPU met AMD Navi-architectuur die geschikt is voor ray tracing (Ray tracing of raytracing is een methode waarmee een digitale situatie met virtuele driedimensionale objecten “gefotografeerd” wordt, met als doel een (tweedimensionale) afbeelding te verkrijgen), een functie die momenteel alleen beschikbaar is in geavanceerde gaming-platforms. Het ondersteunt ook 8K-graphics, hoewel het niet bekend is of dit wel of niet zal worden opgeschaald, aangezien dergelijke resoluties exclusief zijn voor de high-end pc- en het televisie universum.

PS5 RAM (werkgeheugen)

Sony heeft aangekondigd dat de Playstation 5 niet meer over laadschermen zal beschikken. Om dit te bewerkstelligen zal de PS5 over een enorme hoeveelheid werkgeheugen moeten gaan beschukken. De PS5 (of hoe Sony het ook noemt) is compatibel met de huidige versie van PlayStation VR en er zijn geen plannen aangekondigd voor een opvolger naast de nieuwe console. In termen van geheugen zal het een gespecialiseerde harde schijf bevatten die games en processen tot 19 keer (!) sneller kan laden dan de vorige consoles.

Playstation 5 controller

Playstation heeft recent het één en ander bekend gemaakt over de nieuwe controller. Bekijk het artikel [Wat weten we over de nieuwe PS5 controller] voor meer informatie!

PS5 VR – Krijgen we een nieuwe headset?

Het is gebleken dat de PSVR-headset werkt met de PlayStation 5, hoewel er geen sprake is van een nieuw apparaat dat in de maak zou zijn. Het is ook onduidelijk of PlayStation Move-controllers en andere accessoires met de nieuwe console werken, hoewel we ons dat wel kunnen voorstellen.

PlayStation VR veranderde het landschap voor consolehouders, maar als een goedkopere VR-headset kon het natuurlijk de kracht en betrouwbaarheid van pc-tegenhangers niet evenaren. Ondanks deze ongelijkheid in kracht blijft het het meest succesvolle virtual reality-product op de markt, nadat het sinds de lancering honderden verschillende spellen en ervaringen heeft vergaard. Hier hopen we allemaal dat dit overgedragen gaat worden naar de volgende generatie.