ps-5

Hoe VRR op PS5 in te schakelen en wat het doet?

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Het inschakelen van VRR op PS5 is misschien een goed idee voor degenen die al geld hebben geïnvesteerd in een mooie tv of monitor, maar voor degenen die nog niet de sprong hebben gemaakt naar nieuwe weergavetechnologie, kan de term “Variable Refresh Rate” verwarrend zijn.

Nee, we hebben het dus niet over PS5 VR, maar over VRR, en om eerlijk te zijn, het is best moeilijk uit te leggen, omdat het een technologie is die je het beste kunt ervaren om de voordelen volledig te begrijpen. Desondanks, hier leest je hoe je VRR op PS5 kunt inschakelen, wat het doet en of het de moeite waard is voor u.

VRR inschakelen op PS5
Om VRR op PS5 in te schakelen, moeten gebruikers:

  1. Ga naar de PS5 Home.
  2. Selecteer “Settings” in de rechterbovenhoek of gebruik de game bar.
  3. Kies ‘Screen and video’.
  4. Selecteer ‘Video-output’.
  5. Kies “VRR” en stel deze in op “Automatic”.
  6. VRR wordt nu ingeschakeld op PS5 voor ondersteunde titels.
  7. Bovendien kunnen spelers de optie “Toepassen op niet-ondersteunde games” inschakelen, wat de moeite waard kan zijn om mee te experimenteren. Als dit resulteert in slechtere prestaties in een bepaald spel, kunnen gebruikers eenvoudig teruggaan naar dit menu en het uitschakelen.

Variable Refresh Rate: Wat doet PS5 VRR en is het het waard?


PS5 VRR werkt met ondersteunde tv’s en monitoren om variabele framesnelheden te synchroniseren. Dit kan resulteren in geen tearing, minder haperingen en een betere respons.

Met VRR zijn games niet gebonden aan een vergrendelde framesnelheid en kunnen ze fluctueren boven en onder het gebruikelijke doel. Dit betekent dat games waar mogelijk hoge framesnelheden kunnen pushen en lage framesnelheden wanneer dat nodig is, zonder de gebruikelijke negatieve bijwerkingen.

Ook als je geen PS5 VR bril hebt is het inschakelen van VRR is de moeite waard op PS5 voor degenen die een ondersteund beeldscherm hebben. Het leidt tot een algehele soepelere en meer responsieve ervaring met minder lelijke tearing-problemen. Let bij de aanschaf van uw volgende beeldscherm op HDMI 2.1- en VRR-ondersteuning.

Opzoek naar een PS5?

De PS5 is eindelijk op voorraad!

Deze voorraad wordt het meeste bijgevuld van alle aanbieders.  

Toch misgegrepen? Meld je aan voor onze maillijst voor de eerstvolgende stock-alert!

Het laatste PS5 nieuws

Upgrade je set-up

Categorieën