ps-5

Hoeveel FPS heeft de PS5?

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

FPS staat voor frames per seconde. Dus de FPS van de PS5 staat voor de hoeveelheid frames die elke seconden in beeld kunnen komen. Hoe meer frames dit zijn, hoe soepeler de game er uit ziet. FPS is dan ook een van de meest belangrijkste PS5 Specs. Vooral voor shooters is de FPS enorm belangrijk, je kan je misschien wel voorstellen dat een pro-gamer die een tegenstander net een micro seconde eerder ziet, daar goed voordeel uit kan halen.

De PS5 kan een indrukwekkende 120 FPS (frames per second) aan. Even ter vergelijking; de PS4 zat op precies de helft met 60 FPS. 120FPS klinkt natuurlijk mooi, echter zijn veel games hier niet voor gebouwd. De meeste nieuwe games zitten rond de 80 FPS, waar de oudere games tussen de 50 en 60 zitten.

Waarom is 120 fps beter dan 60 fps?

Maakt het hebben van een hogere framerate echt uit? Simpel gezegd, ja, maar op dit moment is het voor velen een beetje een luxe. Alleen de beste game televisies kunnen dit momenteel aan. Ondersteuning van 120 fps is, zoals hierboven vermeld, een enorm pluspunt in competitieve games waar een actie van een fractie van een seconde het verschil kan maken. Daarom hebben serieuze gamers naast een goede PS5 controller, ook een scherm wat deze FPS goed aan kan. Ook zien games er ongelooflijk soepel uit in beweging als ze met een hogere framerate worden uitgevoerd, , wat kan helpen bewegingsziekte te compenseren en games er over het algemeen schoner uit laten zien algemeen. 

Een hoge FPS betekent meer signalen vanuit de PS5 naar je beeldscherm. Om dit in goede banen te lijden is een goede kwaliteit PS5 HDMI kabel aan te raden.

Een hoge FPS is echter een grafisch intensieve functie, vandaar dat het niet door elke game wordt ondersteund en simpelweg niet mogelijk was op de laatste generatie consoles zoals de PS4. 

Welke PS5 games kan je op 120 FPS spelen?

Hoewel de PS5 geen 120fps-ondersteuning biedt voor alle games, groeit de bibliotheek met titels langzaam. Bekijk hieronder alle PS5 games met 120fps-ondersteuning.

Apex Legends
Borderlands 3
Call of Duty: Black Ops Cold War
Call of Duty: Vanguard
Call of Duty: Warzone
Cyber Shadow
Destiny 2
Devil May Cry 5 Special Edition
Dirt 5
Doom Eternal
F1 2021
Fortnite
Ghostrunner
Ghostwire: Tokyo
Jumanji: The Video Game
Knockout City
Monster Boy and the Cursed Kingdom
OlliOllie World
The Nioh Collection (Nioh and Nioh 2)
Quake
Rainbow Six Siege
Rocket League
Rogue Company
Tony Hawk’s Pro Skater 1+2
The Touryst
Uncharted: Legacy of Thieves Collection
WRC 9

Opzoek naar een PS5?

De PS5 is eindelijk op voorraad!

Deze voorraad wordt het meeste bijgevuld van alle aanbieders.  

Toch misgegrepen? Meld je aan voor onze maillijst voor de eerstvolgende stock-alert!

Het laatste PS5 nieuws

Upgrade je set-up

Categorieën