ps-5

Hoeveel mbps heb je nodig voor online gamen?

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Echte gamers hebben maar een aantal dingen nodig: Een PlayStation 5, een goede game-tv en misschien wel het belangrijkste; een snelle internetverbinding.

Een trage internet verbinding kan funest zijn voor je online game ervaring. Vooral met prestatiegerichte games als shooters is een lage mbps een echte handicap.

Game je in je eentje? dan heb je aan minimaal 50 Mbps voldoende. Zijn er in jouw huishouden meerdere personen online aan het gamen en downloaden? Dan is een snelheid van minimaal 100 Mbps wel echt aanbevolen. Voor een optimale online game ervaring en downloaden met meerdere personen raden wij een snelheid van minimaal 200 Mbps aan.

Downloadsnelheid versus ping

Er zijn een paar belangrijke begrippen als het gaat om internetsnelheid:

De downloadsnelheid is de snelheid waarmee gegevens van de server worden gehaald. De downloadsnelheid wordt uitgedrukt in Mbps. Dit zijn het aantal megabits per seconde.

De uploadsnelheid is de snelheid waarmee je gegevens naar anderen stuurt. Ook de uploadsnelheid wordt uitgedrukt in mbps. De downloadsnelheid is meestal veel sneller, omdat het grootste deel van wat je online doet bestaat uit downloads.

De term “ping” of “ping rate” verwijst naar hoe snel je een reactie krijgt van je internetverbinding nadat er een verzoek is verzonden. Ping wordt gemeten in milliseconden (ms) en eigenlijk geldt: hoe lager, hoe beter.

Hoe Internetsnelheid testen?

Om te bepalen of jouw internet snelheid snel genoeg is voor jouw online PS5 games is het handig om je snelheid te testen. Dit kan doormiddel van verschillende websites. Wij raden aan om de website SpeedTest te gebruiken. Dit is een simpele tool die je kan bezoeken met je computer of smartphone en je gelijk het aantal mbps geeft van jouw internet verbinding

PS5 aansluiten op de wifi of een netwerkkabel?

Voor de beste game ervaring kan is een internet kabel wel essentieel. Hoewel gamen via wifi prima kan, zorgt het vaak voor problemen. Wifi-verbindingen zijn namelijk minder stabiel. Hoe verder je van de router zit, hoe trager de verbinding. Wij raden voor online gamen dus sterk het gebruik van een netwerkkabel aan.

Opzoek naar een PS5?

De PS5 is eindelijk op voorraad!

Deze voorraad wordt het meeste bijgevuld van alle aanbieders.  

Toch misgegrepen? Meld je aan voor onze maillijst voor de eerstvolgende stock-alert!

Het laatste PS5 nieuws

Upgrade je set-up

Categorieën