ps-5

Nieuwe PS5 update vandaag te downloaden

ps5 update
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Trotse PS5 eigenaren kunnen vandaag weer een nieuwe update binnenhalen. Sony heeft namelijk een nieuwe PS5 update uitgebracht, en er veranderd weer veel.

Vooraf deed Sony weer eens goed geheimzinnig over de precieze details van deze patch. ‘Systeemprestaties van de PlayStation 5 worden verbeterd’. Wat de update precies allemaal aanpast, dat was niet duidelijk. Maar de update PS5 bezitters nu kunnen downloaden is meer dan één patch, de update is namelijk tweevoudig. De andere PS5 update, 22.01-05.00.00 brengt namelijk veel veranderingen met zich mee, zo is te lezen in de patch notes.

Wat voegt de laatste PS5 update dan precies toe?

De Game Base is vanaf nu verdeeld in drie verschillende tabjes: Friends, Parties en Messages. Als je je afvraagt wat Parties precies zijn, dat zijn voice chats, want Sony heeft met deze PS5 update de naam aangepast. Een belangrijke verandering betreft de parties is dat na deze patch is het nu ook mogelijk om een open party of closed party te beginnen, waarbij in een closed party alleen mensen kunnen komen die je zelf hebt uitgenodigd. Geen ongewenste gasten meer dus in jouw PS5 voice chat.

Ongewenste gasten en vriend verzoeken is we het overkoepelende thema van deze patch. Zo heeft Sony ook het zoeken en afwijzen van vrienden wat makkelijker gemaakt. Zo kan je het zoeken van vrienden en friend requests nu vinden onder het tabje Friends. Bij friend requests is nu een Decline-knop toegevoegd als je diegene niet als vriend in je lijst wil hebben.

Tot slot heeft Sony om de PlayStation 5 zo toegankelijk mogelijk te maken, ook een aantal accessibility opties toegevoegd. Zo heeft de screen reader zes nieuwe talen erbij gekregen, waaronder Nederlands en kan je je PS5 nu besturen met je stem, mits je de optie inschakelt, door eerst ‘Hey, PlayStation!’ te roepen.

Genoeg nieuwe functies dus!

Opzoek naar een PS5?

De PS5 is eindelijk op voorraad!

Deze voorraad wordt het meeste bijgevuld van alle aanbieders.  

Toch misgegrepen? Meld je aan voor onze maillijst voor de eerstvolgende stock-alert!

Het laatste PS5 nieuws

Upgrade je set-up

Categorieën