ps-5

Onthulling details PSVR2 VR Bril

PS VR2
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Het heeft even geduurd maar de eerste details van de PSVR2 zijn gedeeld door Sony. Dit model is gebaseerd qua looks op zijn voorganger, alleen dan in een echt Playstation 5 jasje. We wisten al een jaar dat deze nieuwe VR bril eraan zat te komen. De grootste verbetering met zijn voorganger is dat hij een hoofdband aan de voorkant heeft zitten. Hier hangt de bril aan zodat je hem niet zomaar kunt laten vallen. Het ontwerp is wel wat gemoderniseerd zodat hij ook aansluit op ander PS5 accessoires, controllers en het algemeen uiterlijk van de Playstation 5. Vooralsnog is hij alleen in het wit ontworpen, maar wellicht dat ze in de toekomst ook gaan kiezen voor andere kleuren.

Wat zijn de belangrijkste veranderingen bij de PSVR2

De PSVR 2 zal een stuk lichter zijn als zijn voorganger uit 2016 waardoor hij ook fijner zit tijdens het spelen. Omdat het model wat lichter is heeft Sony ervoor gekozen om een hoofdband er aan toe te voegen. Dit omdat het zonde zou zijn als deze VR bril op de grond valt. Ook zijn bij dit nieuwe model de lenzen te verstellen. Op deze manier kun je het zicht dichterbij en verder zetten zodat je loodrecht in de lens kijkt. De game ontwikkelaars hebben al toegang tot de technologie van deze bril waardoor zij alvast PS5 games kunnen maken. Onlangs is Horizon Forbidden West verschenen en deze game is ook te spelen met de PSVR2 wanneer deze op de markt komt.

Daarnaast hebben ze een rooster gemaakt waarmee er ventilatie is voor de bril. Een bril kan bij zweten namelijk beslaan en dit zou op deze manier niet meer mogelijk moeten zijn. Ook hebben ze een haptische motor toegevoegd voor de trillingen. Daarnaast heeft deze bril een USB C aansluiting die bij veel PS5 accessoires wordt gebruikt. Eventueel kun je een PS5 headset aansluiten met een mini jack kabel op deze VR bril. Dit is vooral handig als tijdens het gamen de accu van je headset leeg gaat.https://www.youtube.com/embed/XlbwzDz1wg4?feature=oembed

De technische kant van deze VR bril

De PSVR2 gaat beschikken over de nieuwste techniek waardoor hij ondersteuning biedt voor 4K HDR. Het is nog niet duidelijk of je ook 8K games met deze VR bril kunt gaan spelen. Daarnaast heeft hij een hoge verversingssnelheid van 120hz wat bij steeds meer nieuwe PS5 games wordt gebruikt. In dit model zit een camera verwerkt waardoor je geen externe camera meer nodig hebt. Dit is een grote verbetering vergeleken met de vorige VR headset. Op deze manier kun je namelijk een stuk vrijer bewegen.

Opzoek naar een PS5?

De PS5 is eindelijk op voorraad!

Deze voorraad wordt het meeste bijgevuld van alle aanbieders.  

Toch misgegrepen? Meld je aan voor onze maillijst voor de eerstvolgende stock-alert!

Het laatste PS5 nieuws

Upgrade je set-up

Categorieën