ps-5

DualSense Edge – de nieuwe PS5 controller van Sony

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Naast de welbekende DualSense PS5 controller is tijdens de Gamescon Opening Night een nieuwe controller voor de PlayStation 5 aangekondigd, namelijk de DualSense Edge. Er zijn onder meer extra knoppen en veel aanpassingsmogelijkheden.

De DualSense Edge is een controller met iets meer gadgets dan de reguliere PlayStation 5-controller, inclusief verwisselbare knoppen en sticks waarmee je je eigen controller-ervaring kunt aanpassen. Sony omschrijft de draadloze DualSense Edge-controller als de eerste volledig aan te passen, ‘High performance’ controller die door Sony is ontwikkeld. Er zijn een aantal hardware- en softwarematige opties waarmee gebruikers hun ervaring geheel naar eigen smaak kunnen aanpassen.

De DualSense Edge is voor de serieuze gamers. Gebruikers die alles willen halen uit een PS5 game. Zo is er de mogelijkheid knoppen volledig naar eigen smaak in te stellen, maar ook zijn bijvoorbeeld de gevoeligheid en de dead zones van de joysticks aan te passen. De travel distance van de twee triggers aan de achterkant is ook naar voorkeur in te stellen. Verder zijn er drie verschillende stick caps om de joysticks wat hoger of juist lager te maken en er zijn twee sets van back buttons die ingesteld kunnen worden voor elke willekeurige knopinput. Ook zijn er vervangbare stick-modules en vervangende exemplaren worden los verkocht.

Daarnaast zijn de instellingen per gebruiker van de controller op te slaan. Als jouw huidgenoot, broer, zus, vriend, of vriendin ook de controller wilt gebruiken maar niet met jouw instellingen wilt spelen, kunnen ze dus hun eigen instellingen ontwerpen

Prijzen en release datum van de DualSense Edge zijn helaas nog niet bekend.

Opzoek naar een PS5?

De PS5 is eindelijk op voorraad!

Deze voorraad wordt het meeste bijgevuld van alle aanbieders.  

Toch misgegrepen? Meld je aan voor onze maillijst voor de eerstvolgende stock-alert!

Het laatste PS5 nieuws

Upgrade je set-up

Categorieën