ps-5

Nieuwe PS VR2-trailer online

PS5 VR2
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

De PS VR-2 door meer mensen dan alleen PlayStation fanboys/girls in de gaten gehouden, en dat is niet zonder reden; Er wordt verwacht dat deze nieuwe PS5 VR bril veel grenzen gaat doorbreken in de VR (gaming) wereld. De release van deze nieuwe trailer bevat dan ook de nodige hype binnen de gaming en tech wereld, vooral omdat er eindelijk echt wat details worden vrijhgegeven over de nieuwe functionaliteiten.

Onder een steen geleefd? Bekijk de trailer dan hier:

De trailer – die je hierboven kunt zien – is getiteld “Feel a New Real” en is opgedeeld in kleine segmenten die verschillende functies laten zien. De meeste, zo niet alle, zijn al eerder aangekondigd, maar we krijgen een visuele voorstelling van wat ze potentieel kunnen bieden.

We beginnen met een verwijzing naar 4K HDR-beelden, hoewel dat is opgesplitst in 2000 x 2040 pixels voor elk oog. Vervolgens wordt de eye tracking-functie getoond, waarbij een wapen op een wiel kan worden gekozen door er alleen maar naar te kijken. Je ogen gaan dus een grote rol spelen in deze nieuwe game ervaring.

Foveated rendering gaat hand in hand met eye tracking, omdat het ervoor kan zorgen dat de delen van het scherm waar je direct naar kijkt met een hogere resolutie worden gerenderd dan de delen waar je niet naar kijkt. Op die manier kunnen de middelen van de PS5 worden gericht op specifieke gebieden om hun detail en scherpte te vergroten. En het mooiste is dat je er niets van merkt.

Een gezichtsveld van 110 graden zal geweldig zijn voor games die meer visueel bereik vereisen, terwijl de hardware ook wordt geleverd met een aantal fancy functies.

Vingerherkenning zorgt voor een meer tactiele ervaring, net als de adaptieve triggers en haptische feedback van de Sense-controller.

Interessant is dat in de headset zelf feedback wordt ingebouwd, zodat je bijvoorbeeld objecten voelt die in de buurt van je hoofd komen.

Tot slot zal Sony’s Tempest 3D audio je een betere virtuele surround-ervaring geven bij het nieuwe PSVR-model.

Alle PS5 VR2 informatie vind je op onze dedicated pagina

Opzoek naar een PS5?

De PS5 is eindelijk op voorraad!

Deze voorraad wordt het meeste bijgevuld van alle aanbieders.  

Toch misgegrepen? Meld je aan voor onze maillijst voor de eerstvolgende stock-alert!

Het laatste PS5 nieuws

Upgrade je set-up

Categorieën