ps-5

Welke PS5 is het beste? Disc VS Digital

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Wil jij een PS5 kopen? Maar weet je nog niet wat je precies wil? We gotchu covered. In dit artikel vergelijken de beschikbare PS5’s met elkaar zodat jij precies weet welke het beste bij jou past!

Momenteel zijn er twee soorten van de PlayStation 5 op de markt. De PS5 Disc versie en de PS5 Digital. Begin 2023 komt er nog een derde bij; de PS5 Pro. In dit artikel focussen we ons echter voor nu op de Disc VS de Digital. Bij uitkomst van de PS5 Pro zal deze hier ook aan toegevoegd worden.

Voor de meeste mensen lijkt de PS5 Disc edition de voor de hand liggende keuze. Dit model wordt in tegenstelling tot de PS5 Digital edition geleverd met een 4K Blu-ray-drive en in elk opzicht is het een solide upgrade van welke console je ook hebt.

PS5 Disc Edition

Processor: AMD Zen 2, 8-core
RAM: 16 GB GDDR6
SSD: 825GB
Disc drive: 4K Blu-ray

PS5 Digital Edition

Processor: AMD Zen 2, 8-core
RAM: 16 GB GDDR6
SSD: 825GB
Disc drive: Niet aanwezig

Maar laten we de PS5 Digital Edition niet afwijzen. Als je wat geld wilt besparen, geef je misschien de voorkeur aan de PS5 Digital Edition. Dit model verschilt van de PS5 in die zin dat het, net als de Xbox Series S, volledig schijfloos is, dus je kunt er alleen digitaal games voor kopen. Aangezien het dezelfde specificaties heeft als de normale PS5, zul je niet hetzelfde besparingsniveau zien, maar het is nog steeds goedkoper.

Zoals altijd hangt de vraag welke voor jou geschikt is af van je budget, speelvoorkeuren en hoe je denkt over fysiek bezit van games in plaats van ze digitaal te openen. We hebben deze handleiding gemaakt om je te helpen beslissen welke PlayStation 5 je moet kopen.

De grote vragen zijn: is de PS5 Digital Edition geschikt voor jou? Heeft iemand echt een 4K Blu-Ray-drive nodig in de digitale wereld van vandaag? Of is het altijd een betere optie om meer te betalen voor een schijfstation? We hebben alles besproken wat nodig is om de juiste beslissing voor je te nemen. In deze gids hebben we de PS5 vergeleken met de PS5 Digital Edition op elk belangrijk gebied, van prijs tot specificaties.

Als je kiest voor de standaard PS5, degene die Blu-ray-schijven eet als ontbijt, kost het je aanvankelijk € 499,99. De PlayStation 5 Digital Edition (met identieke specificaties, afgezien van het verwijderen van het schijfstation) kost precies €100 euro minder; €399,99. Echter hebben we gezien dat de PS5 een prijsstijging kreeg, waarbij Sony dit de schuld gaf van de wereldwijd stijgende inflatie. Ook het tekort aan PS5’s helpt niet mee met de prijs. Enorme schommelingen per aanbieder zijn hiervan het resultaat.

beste ps5

Wat is het verschil tussen de PS5 Disc en de PS5 Digital Edition

Het verschil tussen de twee PS5 consoles is eigenlijk heel klein. Als we alle specs naast elkaar houden zijn de consoles nagenoeg identiek. Het enige echte verschil is de Blu-Ray drive met daarmee de functie om spellen te spelen die als hard-copy zijn aangeschaft. Aangezien de PS5 backward compatible is betekend dit dus ook dat oudere PlayStation spellen die op hard-copy zijn aangeschaft op de PS5 Disc editie kunnen worden gespeeld.

Opzoek naar een PS5?

De PS5 is eindelijk op voorraad!

Deze voorraad wordt het meeste bijgevuld van alle aanbieders.  

Toch misgegrepen? Meld je aan voor onze maillijst voor de eerstvolgende stock-alert!

Het laatste PS5 nieuws

Upgrade je set-up

Categorieën